加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 特別的關係..夠竟我和她.///唉
載入中 ...
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
I-See幣 40730 錢
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5024
狀態 離線
  閱讀全部
呢個時候又係我出場喇
(清清喉嚨先)
halo,睇完你個case....我作一個分析,僅供參考。都比較長,麻煩你CC。
我可以100%sure呢個女生對你係絕對有好感,but去到鍾意嘅地步與否就需要進一步觀察。另外,呢個女生可以一直同你msn或者sms證明佢唔抗拒同你來往,后嚟會sd sms同你講sorry,證明佢都會care你嘅感受。所以呢個女生係在乎你嘅。而對於佢講到你係特別嘅好友,呢個問題就係令你困擾嘅point喇。我睇咗咁耐,你一直話個女仔喺學校對你好冷漠,我弱弱咁問一個問題,自始至終,我睇唔到你話你會主動同佢講嘢,或者親近啵,究竟你喺學校有冇主動同佢傾計之類嚟拉近你哋嘅距離呢?因為我見到你話你當唔識得佢,佢又係。再+上佢話你對C君好,咁係唔係因為你平時同C君會比較會有講有笑呢?咁如果你嘅答案係嘅話,呢個女生絕對會覺得你鍾意C君啦,呢個覺得唔係佢認為你鍾意佢,而係一種吃醋嘅行為。佢自問同你sms/msn都可以咁fd,你又話鍾意人,點解現實中冇行動,而係一味要求人哋對你唔好咁冷淡呢?所以,我覺得你不妨主動d喺學校同佢拉近d距離。
最後呢個女仔話「感覺好難講,也許不想有一個錯誤信息」,其實喺佢內心都掙扎緊。究竟係喜歡你定係只係出於一個朋友嘅身份而介意你對其他人好呢?佢擔心自己係習慣有你嘅陪伴而唔係真正喜歡你,有害怕進一步之後打破朋友關係,但唔一定係你想要嘅,到時候連朋友都唔再係。所以,女仔係好矛盾嘅動物嚟架。
所以,愛一個人,唔凈係用口嚟表達,行動代表一切,你應該明白嘅。
唔知道我有冇分析錯啦,鑒於你嘅情況,俾d suggestion你啦:
1.現實生活中,多d同佢溝通,不要旨意人哋為你改變。
2.懂得留意佢在校嘅點滴,及時送出你嘅關懷。
3.令佢習慣生活中有你,喺需要你嘅時候,你會及時出現。

我要發表嘅係咁多了。希望可以幫到你啦,有問題可以大家交流下。不過希望你先放低思想負擔先,唔好太擔心,畢竟愛情不是靠想的……that's all...add oil ;)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5024
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 andrew123090 於 2010-10-9 19:17 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
真係唔該你地的解答

RE viwa1986

1我係學校有試過GE,有試我會主動同佢講野,佢會只係應1句咁囉..
2我同學校D女仔都有講有笑,不過一時時啦,其實會有時特登係佢面前做。想佢知道我同其他女仔都可以傾到 ...

咁你要大膽d喇,唔好一片空白喇XD
因為女仔唔會用男仔嘅角度去思考,反正就係非常奇怪嘅動物。所以好多嘢唔好想當然,反正大膽d啦XD

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5024
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 瘋癲記憶茶果 於 2010-10-9 19:18 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
令女姐姐好正!

乜嘢正先,果果-3-

頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5024
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 瘋癲記憶茶果 於 2010-10-9 19:51 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

又令又叻>

我夠愛死你啦 >3333333333333333<

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...