加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 「原創小說」 ◇.° ﹏拋下我..你捨得嗎 ..]]
載入中 ...
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
I-See幣 12266 錢
GAME幣 75 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-8-29
註冊天數 6514
狀態 離線
  只顯示 丫詩` 的帖子

-0-'' 點解甘耐先POST少少既- =]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
痴心*愛你
初生嬰兒

會員編號 316645
精華 0
積分 288
帖子 27
威望 0 點
I-See幣 10942 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-5-9
註冊天數 6260
狀態 離線
十卜,,,,,,加油

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
coco25
初生嬰兒

會員編號 71254
精華 0
積分 488
帖子 36
威望 0 點
I-See幣 11134 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-11-12
註冊天數 6803
狀態 離線
  只顯示 coco25 的帖子
好好睇.....十卜十卜!!

頂部
kutong
初生嬰兒

會員編號 307813
精華 0
積分 301
帖子 40
威望 0 點
I-See幣 11194 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-20
註冊天數 6280
狀態 離線
  只顯示 kutong 的帖子
supp u牙!!
我會十卜你架!!

頂部
◆°WaI×BE-
初生嬰兒

野蠻 × 調皮× 幼稚 ‘- ↓

會員編號 340687
精華 0
積分 300
帖子 49
威望 0 點
I-See幣 11197 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-1
註冊天數 6208
來自 野蠻星球 ‘-
狀態 離線
  只顯示 ◆°WaI×BE- 的帖子
好 睇 丫 !!-3-

SUP``  =)''

快 P0ST !!  -v-`

_ I L0VE DDUNG -)``  *V*

07-02  分手的那天..-3-

離 別 你 後 ,. 偷 偷 哭 泣 ,.只 能 裝 著 堅 強`* { 寧 願 從 沒 認 識 你..!!` }
頂部
tingli
初生嬰兒

會員編號 119243
精華 0
積分 426
帖子 46
威望 0 點
I-See幣 10972 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-2-11
註冊天數 6713
狀態 離線
  只顯示 tingli 的帖子
第11章

俊 : (心諗: 唔通..聽日就係.....)(大叫)我唔要呀!!!!
     點解呀!!!!!!!點解要咁對我呀!!!!!!!!

沒有誰能把妳 搶離我身旁 妳是我的 專屬天使...(突然電

話響...)

俊 : 喂..(把聲沙沙地)
爸 : 俊..你把聲做咩事?
俊 : 呀爸?!我..我冇事呀..
爸 : 冇事就好啦...
俊 : 爸!係咪有咩事?
爸 : 呀~係..我決定左聽晚搭夜機返黎..你唔洗黎接我

啦..!
俊 : 聽晚..聽晚..(真係要聽晚?!點解....)
爸 : 好啦..返黎先傾啦..bye!(收線...嘟嘟嘟...)
俊 : 哈哈哈哈...聽晚...哈...

----------------------------------------------
到左第2日!!

俊一早就去到婷屋企樓下等佢...
因為佢根本訓唔著..
想爭取更多既時間黎見佢..

婷落左黎..見到俊呆左係到...

婷 : 喂...俊?!!傻佬俊...喂..(叫極都唔應)
俊 : 下.. 係...
婷 : 做咩呀?你冇事呀ma?
俊 : 嗯..冇呀...我地返學啦!!
婷 : 好呀~um....我要你拖我呀!!嘻
俊 : 哈..點只拖你呀...仲要攬埋你添呀~
婷 : 哈...死傻佬..
俊 : 係呀..我係傻架啦...如果唔係我又點會愛上你依個

傻婆呀~
婷 : 哎呀..你呀!!(俊突然攬住佢)俊...(佢感覺到俊一定

有d野)
俊 : 老婆..生日快樂...今日我要你開開心心咁過..
     所以你今日係屬於我架啦~~!!知唔知..
婷 : 嗯..(有d感動)

2個人就係咁玩下玩下就返到學校啦...

昕見到婷就想即刻撲埋去...
但係到撲到一半既時候..

俊 : hey~依位小姐...請你等一等..
昕 : 做咩姐你...我要攬婷呀!!
俊 : nonono~唔準..因為佢今日係我既..
昕 : 婷呀!!
婷 : 呀..係..(只好苦笑..)
明 : 俊少咁架勢呀!!
俊 : suRE La!!
晞 : 你整到我今日冇得抽婷妹水啦..>0<
婷 : 哈..我抽你個頭呀..
晞 : 咁係呀ma..年年都有得抽...今年抽唔到...好dry

架..><
明 : 係囉...我係佢呀哥黎架ma...
俊 : 呵..冇計啦..明年請早!!
明+晞+昕 : 嗚嗚嗚嗚...我地走..
婷 : 哈..好啦..唔玩啦!!Miss黎啦!
晞 : 咪鬼理啦...
俊 : (大聲)HEY!各位靚仔靚女...今日係婷大小姐既生

日...
     你地識做啦...
all: 好~婷大小姐生日快樂..
俊 : 咳咳..
all: 唔係..俊嫂生日大快樂...
俊 : 55..
婷 : 豬頭俊!!(面紅)玩野呀..
M : 好啦...你地見唔見到我入左黎架!!
all: 見...「唔(細聲)」...到呀!!!

上堂..
婷同俊傳紙仔..

俊 : 老婆仔..記唔記得今日有d好重要既約會呢?
婷 : 老公仔..記得...今晚約左d美味既野食呀ma..呵..諗

起都開心lu~
俊 : 胃食貓...唔係依d野..
婷 : 嘻..唔係咩..?!
俊 : 你唔好話比我知..你唔記得呀...我唔肯過你架..
婷 : 係啦大人!!小人當然記得啦...
俊 : 呵呵...好啦..咁本大人姑且放過你...
婷 : 感謝大人恩典..大發慈悲呀!!

鈴....打鐘落堂

all : good bye miss""
全班衝出課室,,,
班房淨係得返miss一個人...同埋一d亂到冇得再亂既台"
miss (啞晒 ): good bye class...(都冇晒人..仲係到講-

-)

校門口..

all : 哈哈...miss佢...xD
昕 : 係啦..婷....E~(唔見婷+俊)婷呢?!
明 : 一早比俊哥仔夾走左啦..
昕 : 個死人俊...真係呀..

俊拉左婷上車...
俊 : 開車啦..
司機 : 係..少爺
婷 : 依位係..?!
俊 : 依位係我屋企個司機...叫海叔..
婷 : o..海叔你好呀!!
海叔 : 少奶你好!
婷 : - 少- -奶 ----!!
俊 : 哈哈...
婷 : 豬頭俊..又係你啦\"
俊 : 唔係呀...今次真係唔係我呀""
婷 : 係呀係呀..我信你呀!!
俊 : 係海哥仔佢醒姐..
海 : 嗯..到啦少爺少奶...
婷 : 海叔..其實你叫我婷就得架啦...
海 : 少奶唔得架...少奶係少爺既至愛..我緊係要叫你少

奶啦
俊 : 多事啦你..婷.我地行啦
婷 : o..

俊拉住婷係行行行,,,
過左一陣....終於到左lu~

婷 : 俊..你究竟帶我去邊??點解會左架直昇機係到架..
俊 : 差唔多到架啦...入去啦..
婷 : 你...入去..= =?
俊 : 嗯..

架直昇機飛左去沙灘果邊
俊 : 婷...睇下...下面""

原來俊琴晚黎沙灘係諗住整d野比婷睇..

佢用左d蠟燭整左2個心(連埋一齊既)...
仲係裡面寫左d野..::

婷 :
我希望能成為你一生一世既守護神..!!
也要你成為最幸福的一個!!

Hapi B-Day!

永遠也不想放開你
        俊

婷 :(感動..)俊..(有d想喊)..多謝你哇..(攬住俊..主動

鍚佢)
不過同時亦流下眼淚...

俊 : 傻妹..唔好喊啦"
婷 : 嗯..
俊 : 好啦..我地落去食野先啦!
婷 : 食野?!邊到呀?
俊 : 去到你咪知lo..

係沙灘中後果到有間屋..
果間屋係之前俊爸送比俊既生日禮物!!

入到去見到一d好似侍應咁既人..
仲有張台+燭光晚餐...

婷 : 嘩...會唔會誇左d呢..
俊 : 嘻..係咩?!

侍應 : sir!想要d咩music咁呀?!
婷 : 仲有music咁勁呀..!
俊 : 唔係你估.. 冇所謂啦!!就彈你最強同最浪漫果首歌

啦!!
侍應 : 咁我就彈首我最拿手既music啦!!洗唔洗唱埋?
俊 : 是但啦

侍應 : OK~黎啦喎!!咳咳!
燒雞翼~我鍾意食!!但係你.......
俊 : HEY HEY!!點解會係燒雞翼呢?~
婷 : 哈哈....算啦..冇所謂啦...燒雞翼..幾好食呀!!
     我都..幾鍾意呀.!!哈
侍應 : 多謝呀嫂~
婷 : 呀嫂- -我幾時變得咁老架?- -
侍應 : 你係俊少既至愛..緊咪係呀嫂LO!!
婷面紅@@
俊 : 多事啦你...仲唔快D彈..今次唔洗唱啦...

俊 : 老婆..(突然溫柔)..may i?嘻
婷 : 哈...好哇!!!

突然..
俊 : 呀..痛..
婷 : 哈哈...sorsor...
俊 : 老婆..生日並唔代表可以踩我咁多次...-3-
婷 : 哈...咁人地都冇跳開舞既...
俊 : 算啦...等我出馬!!!
婷 : 你想點呀...?!唔好亂黎好啵....唔好哇....

俊將婷成個抱起....

俊 : 咁咪得lo....
婷 : 我得你個頭呀....
俊 : 唔係啵...謭!一黎你又唔洗踩到我啦..
     2黎你又唔洗心痛咁我又唔痛啦...
     3黎....我又可以抱住你耐d啦...
婷 : 傻既..你咁樣...我點同你跳呀..
俊 : 我地跳完架啦...
婷 : 咁你仲抱住我..?!!
俊 : 我都話左要抱你耐d lo~
婷 : 但...你起埋都比我落地先啦-3-
俊 : 係啵"
婷 : 終於落到地..呼~
俊 : 謭~~地就比你落左啦...come on !!快d比哥哥抱

抱...哈
婷 : 好..難啦...走得快..好世界""
俊 : 你呀....咪走哇...!!

婷同俊一跑就跑到去沙灘果到...

追逐~~~10分鐘

俊 : 我唔信捉你唔到...
婷 : 係咩?!!但我信....
婷仲未講完就比俊成個人撲埋去...

俊 : 哈哈..仲捉你唔到..
婷 : 嘩..大少爺你幾重呀??我冇力啦...你係到搞咩呢??
俊 : 呵呵...掂左!!!轉身~(俊依家變左係下面)咁咪得lo~
婷 : 你戴左d咩係我條頸到呀??
俊 : 係咪好靚呢...我都有架...嘻..
婷 : 你咁樣就算係送野比我架啦...hey"好冇誠意啵!!
俊 : 嘩..我依個人都比你壓住啵..咁都仲唔夠呀?
婷 : (面紅中...)
俊 : 一係加埋...我既香吻啦..
婷 : 嘩...
婷都未嘩完就已經比俊kiss中....
持續5分鐘.....
............................
再加10分鐘.....
婷 : 我..唔得啦...(隱約出到聲)
俊 : 得架..
繼續持續15分鐘.....
............................
俊終於放開婷..

俊 : 傻婆面都紅晒...哈
婷 : 咩喎...最衰都係你啦!!
俊 : 係啦係啦...我最衰啦..

2個人坐左係沙灘到傾計...

俊 : 如果你第日唔開心或者開心既時侯...你都可以黎依

到..由依家開始...依個沙灘同埋間屋都係屬於你同我...

就當係我地拍拖既禮物啦....哈
婷 : 傻既...依到咁靚..我要你再陪我黎呀!!
俊 : 嗯...

傾到12點........
婷 : 好啦...我要返屋企啦....
俊 : 咁快...
婷 : 唔快架啦..都12點啦...呀媽佢地仲係屋企等我呀!!
俊 : 咁...好啦..

返到婷屋企樓下...

俊 : 比我送埋你上去啦..
婷 : 做咩今日你咁「痴纏」架..
俊 : 作為人地既男朋友好應該送女朋友返屋企架ma!!!
婷 : 係啦係啦...你岩晒!!!好啦..但係你都唔洗拖到我咁

實架..!!
俊 : 要!!

話咁快就到左婷屋企門口..
婷 : 好啦..你都快d返屋企啦...
俊 : 婷...(將婷攬實)唔好走..
婷 : 俊...
俊 : 可唔可以錫我??
婷 : 俊..你今日做咩呀??
俊 : 就當係GD BYE KISS呀...
婷 : 好啦..你..合埋雙眼先啦..

婷慢慢錫俊..
點知當婷錫俊果陣...
俊反而攬得婷更加實..
俊唔肯比婷走繼續錫佢..
直至5分鐘後...

俊 : 好啦...拜拜啦老婆..
婷 : 嗯..
當俊轉身走人果陣..
婷突然係俊後面攬實佢..
俊驚訝..

婷 : 老公..你要開心D呀!!知嗎?!!我永遠都咁愛你架!!
俊 : (有D想喊)嗯..我都係..永遠都愛你..
婷 : 你返到屋企打比我..好唔好?
俊 : 嗯..拜
婷 : 拜拜

俊冇坐司機開既車...自己行返屋企..
行左大約30分鐘...
佢諗左好多野..
而依一切都係關於...婷!

返到屋企...

俊爸 : 你終於肯返黎啦..
俊 : 呀...爸?!!
俊爸 : 我要你..即刻同佢分手..!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------
sor..遲左咁耐先post..
你排冇乜機會用電腦..
我會post得快d架啦..
thx!!!

頂部
tingli
初生嬰兒

會員編號 119243
精華 0
積分 426
帖子 46
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6713
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 {-詩|] 於 2007-6-7 08:16 PM 發表
-0-'' 點解甘耐先POST少少既- =]

下次會打返長d..-3-

頂部
tingli
初生嬰兒

會員編號 119243
精華 0
積分 426
帖子 46
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6713
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 痴心*愛你 於 2007-6-7 11:05 PM 發表
十卜,,,,,,加油

thx...
多謝收睇..xD

頂部
tingli
初生嬰兒

會員編號 119243
精華 0
積分 426
帖子 46
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6713
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 °喊包﹏◇ 於 2007-7-8 09:45 AM 發表
點解仲未PO既...等左好耐喇*

唔好意思..
但我好多謝你等我POST..-V-

頂部
tingli
初生嬰兒

會員編號 119243
精華 0
積分 426
帖子 46
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6713
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coco25 於 2007-7-8 02:23 PM 發表
好好睇.....十卜十卜!!

thx""
如果悶既要話我知哇!!!
我想改進下...^^

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...