加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {轉}怎麼會那麼笨=]{口語}{粗口}=]+卜吧xD
載入中 ...
JeSsIcA`
吹水學徒

會員編號 20186
精華 0
積分 793
帖子 1088
威望 0 點
I-See幣 9046 錢
GAME幣 708 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2005-7-21
註冊天數 7004
狀態 離線
  只顯示 JeSsIcA` 的帖子

QUOTE:
原帖由 charco_yik 於 2007-8-17 06:28 PM 發表
千里姻緣總是兜錯圈的

兜錯圈@@

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
┌貞┐∼*
嬰兒上路

會員編號 163909
精華 0
積分 416
帖子 82
威望 0 點
I-See幣 10310 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-5-14
註冊天數 6707
狀態 離線
十卜十卜..呀!!!

``我仲要睇呀!!!

快D POST喇!!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
喪儀
初級會員

會員編號 351930
精華 0
積分 486
帖子 146
威望 0 點
I-See幣 12694 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-27
註冊天數 6268
來自 不詳*V*
狀態 離線
  只顯示 喪儀 的帖子
SUP-*
牙滔溝人咁得意既/\/\"
好好睇呀..\/\
SUP-*SUP-*SUP-*

MSN在此``!!
嘻嘻``
[email protected]
做戈FD啦
頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
I-See幣 21422 錢
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-6-25
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線
  只顯示 CECI0822 的帖子

最後見到小樂已經係3天前了 ..自從果日拒絕同佢食飯之後 ..

佢已經冇再黎搵我 ...!

正如我諗既一樣 ...作為佢既朋友 ...黎搵我食餐飯都係正常既事 ..

既然我要再三拒人於千里外 ..佢都冇必要對我有呢個耐性 ..

畢竟 ...我地只係朋友 ..!!

前天 ....阿滔跟我說跟阿芯既戀情 ..!! 還真古惑 ,,,,連阿芯都冇同我講丫 !!

所以以後既日子 ...冇滔哥哥黎接我收工 ..同我食飯了 ...

礙於小樂既關係 ...公司既同事都不太接近我 ..如其說是不喜歡 ..不如說 ...少接近為妙

這樣的工作生活真乏味 ....

又到了午飯時間了 ....還是在公司買三文治吧

[ 點解唔出去食飯丫 ]

望一望 ...原來係小嵐 ..我唔會認錯 ,小樂身邊既可人兒

我 :halo ..

嵐 :我黎搵你 ..

我 :做咩事"?

嵐 :我地需要既時間慢慢講 ....你食埋先 [笑]

我 :其實我都唔太肚餓 ...係度方便傾 ?!

嵐 :唔介意黎我房嘛 ?!

我 :啊 ....冇問題 ...!!

小嵐房中 ..

嵐 :飲唔飲d野 ?!

我 :唔洗啦 ...其實你搵我有咩事 ?!

嵐 :我想知 ..你當阿樂係咩?

我 :[沉默]

嵐 :我係知道你一d往事 ...都係阿樂同我講 ..

我 :嗯 ...!! 咁你知道d咩?或者你想知道d咩?

嵐 :我知道阿樂 ...中意左你6年 ..亦都比你玩弄左6年 ...

我 :嗯嗯 ...繼續"

嵐 :點解你唔肯放過佢?

我 :我從來冇迫佢中意我 ..

嵐 :點解你唔叫佢放開你 !!

我 :如果我既一句說話 ..可以令佢放手 ..!! 唔洗痛苦左6年啦

嵐 :果個叫阿瑜既男仔 ...對你好重要"?

我 :係 ..

嵐 :到而家都係"?無論阿樂幾努力 ...都重要唔過佢?

我 :佢地兩個 ..永遠都冇辦法比較 ..!! [淡淡的笑]

嵐 :你意思係阿樂永遠都比唔上佢啦 ?! [激動]

我 :請問 ...同一個死左既人 ..點樣比較?

嵐 :死左"?!

我 :你唔係唔識聽丫嘛 ...你口中講果個阿瑜 ..已經死左架啦 ..你仲想佢點同阿樂比較丫"?

嵐 :對唔住 !! 但 ... 我只係唔想睇到阿樂再唔開心!

我 :你冇錯 ...你只係去保護緊一個自己愛既人 !! 我連保護佢 ...都做唔到 ..

嵐 :接你放工果個 ..係你男朋友嘛?

我 :[諗一諗] 你講阿滔 ?! 佢只係我一個好朋友. ..

嵐 :咁阿樂呢~?

我 :我今次番黎都係為左佢 ...但佢已經唔同左lu ..

嵐 :唔同左"?

我 :嗯 ...!! 佢冷淡左 ..可能終於放下了

嵐 :順其自然 ...!!

我 :都差唔多時間了 ...有機會再傾 ..

嵐 :拜拜 ....

小嵐望住阿純既背影 ...覺得佢好無助 ...

好想幫佢同小樂一把 ..

但呢個重任 ...都係留番比藍梓樂 ...

加油吧 !

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

今日放左工 ...冇心情番屋企 ..

係因為小嵐既一番說話嘛 ?

諗番轉頭 ... 我 ..小樂 ..阿瑜三個都好似傻瓜咁 ..

一直傷害緊小樂既我 ...同時以為比阿瑜傷得好深好深 ...到最後 ..... 阿瑜同樣地傷害自己 ...

呢種傷害 ...帶比我同小樂永遠既烙印 ..!!

行下行下 ...見到眼前出現左一個人影 ...抬頭一望 ....

樂 : 自己一個既"?

我 :嗯 . .放左工唔想番去住 ..所以周圍行下"!

樂 :哦 ...不如去飲杯野好冇 ?!

我 :um ....唔好喇 ..我醒起有d野做 ..要番屋企先 ..

樂 :點解番黎之後你一直避我 .. [ 捉住我隻手]

我 :我 ....

樂 :我係咪就咁黑你憎 ..咁唔得你中意 ..! 你係唔係由頭到尾都冇中意過我啊 "!

我 :[dum低頭]

樂 :望住我啊 ..!! 係唔係啊 ...!!

我 :[都係冇望佢]

樂 :點解你連望我一眼都唔肯啊 ..!!

我 :你想我點對你啊 ...!! 我番黎搵你既時候 ...你對我好冷淡 ...而家又咁 ...你想我點啊 !!

樂 :樂紫純你好自私啊 !! 呢六年 ...我幾多次比你就咁拋低 ...之後又冇聲冇色咁番黎啊 !!

我 :我從來都冇叫你等我啊 ...!! [轉身跑走]

阿樂好快就追番上黎 ..係後面攬住我 ..

樂 :唔好走啊 ...!! 對唔住 ...我 ...唔係有心架 ..!!

我 :傻啦 ...我承認自己真係好自私 ..你放低我係岩架. ...

樂 :冇啊... .我從來冇放低過你 ...係你唔要我咋 ...

我 :我 ...

樂 :你係真心中意佢 ?!

我 :佢 ..?

樂 :我已經知道 ...你同阿滔一齊喇 .... [把聲好痛楚 ...]

我 :[擰轉身望住佢] 阿滔 ...?你見過佢 ..?

樂 :嗯 ...你好中意佢嘛 ...

我即時個腦出現左好多個好多個問號 ...阿滔 ?!我同佢一齊 ?阿樂點解會見過佢 ..

佢地兩個講過d咩啊 ...!!?都係問清楚好d ...

我 :係佢同你講 ..我地一齊左 ?!

樂 :嗯 ..同埋其實我都見過你地幾次 ...佢送你番工同埋放工 ..

哇 ...有多左幾個問號 ...阿滔同阿樂講我地一齊 ...一定係佢既詭計 !!

我 :哦 ....

樂 :你 ... 真係中意佢 ?!

我 :佢個人好好 ...好錫我 ..好照顧我 ...

樂 :佢 ... 佢 ....總之佢唔會係好人 ...

我 :佢唔係好人 !?

樂 :佢一定會傷害你架 ....你快d離開佢啦 ... [好焦急]

我 :[聽到佢咁話阿滔有d嬲] 你憑乜野話阿滔呀?!

樂 :我 ...識左你咁耐會唔會害你啊 ...我會唔會為左想同你一齊而中傷佢啊 ?!

我 :[內疚 ..明知阿樂唔係呢d人] 咁 ..你為咩咁話滔 ?!

樂 :我 ....見到佢同第2個女仔一齊"!?

我 :[第2個女仔 ...阿樂冇理由唔認得阿芯架"?] 果個女仔點既樣架 ..?

樂 :我 ... 睇唔清楚 ...不過好肯定果個唔係你啦 !

我 :係咪阿芯啊 ?! [衝口而出]

樂 :你 ....知道哂?

我 :er ............

樂 :點解你每一次都要咁傻啊 ... 你容許到佢有第2個女人 ?!

我 :er ...

樂 :不過 ...3年啦你走左 ,,,可能你地都有好深既感情 ... [苦笑]

果一刻 ..見到佢個笑容 ...有d心痛 ...好想同佢講 ....唔係啊 ...佢只係我哥哥啊傻佬 ..

不過呢抬戲既然係滔哥哥上演左 ..一定有佢既原因 ..點我都要問清楚架啦

我 :唔關事 ...總之我有分數架啦 ...多謝關心 ...

阿樂望住我既背影 ...覺得好無助 ..

點解呢個女仔永遠都要比人傷害 ...而自己保護唔到佢 ...

3年喇又再 ...佢點解都唔識學精架 ......

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

我即刻番左屋企 ...正想打比阿滔問過究竟既時候 .... 電話就響起 ..而來電者正
是他

我 :喂

滔 :衰妹 ..係邊啊 !

我 :岩岩番左屋企 ...!!

滔 :係啊 "" 我而家方唔方便過黎啊 ..有野搵你啊

我 :好啊 ..你而家過黎 ..我都有野要問你 !

滔 :問我 ?做咩事呀

我 :過到黎先講 ...

滔 :嗯 ..咁好啦 ..你預我半個鐘左右

我 :嗯 ..拜拜

收左線之後 ...我不停係間屋來來回回咁行 ...根本個心就定唔到 ...

腦依然係停留左佢追上黎攬住我果一幕 ... 仲有果句 [ 我從來冇放低過你 ...係你唔
要我咋 ]

有好多唔明啊 ... .係我唔要佢 ?... 因為 ....當日我最後都離開左佢去英國 ...還
是係因為阿滔啊 ?

但我落機番黎搵佢果日 ...佢明明對我態度就好冷淡 ....

[ 叮噹 ........ ]

門鈴把我拉回了現實 .. ..這個時候應該是阿滔吧 ...

滔 :衰妹 ..咁遲先開門架 ..

我 :聽唔到嘛 ...

滔 :哇 ...咁大聲你都聽唔到 ...

我 :嗯 ..唔好講呢d ...你黎搵我做咩

滔 :你想聽重要定唔重要先 ?

我 :er ...冇所謂啦 ...重唔重要都講哂啦

滔 :哦 ..就係呢 ...阿芯話打算約埋你地去南丫島玩番幾日 ..話好耐冇試過陽光與海灘喇喎 ..

我 :呢份工岩岩新番 ..我唔知佢d假點啵 ...

滔 :紅日應該唔洗番掛 ...唔知啊 ..我再同阿芯傾傾先啦

我 :嗯 ...咁呢個係重要定唔重要啊 ..

滔 :重要啊 !

我 :下 ..呢個都叫重要 ...咁另外果個我諗唔洗聽都得架啦 ..你聽我講吧啦 ..

滔 :咩啊 ..呢個係對我重要嘛 ...! 但我將會講果個就係對你重要既 ..!!

我 :對我重要 "?! 咁你就快d講啦 ..

滔 :前日我同阿芯見到你個痴心男阿樂啊 ...

我 :原來真係 ...我正正想問你攪乜鬼丫 !!

滔 :佢唔會係已經搵到黎你果度喇嘛 ....

我 :我今日見過佢喇已經 ...如果唔係我點知啊 ...!!

滔 :haa ...原來佢一直都以為我係你男朋友 ..咁岩我又同阿芯一齊 ..所以佢就話我一腳踏兩船囉

我 :又會咁既 ....仲有講d咩啊 ..

滔 :佢仲跪左係度求我 ...

我 :跪 ?! 你話佢跪你 ...?! 求你咩啊 !?

滔 :佢求我唔好傷害你 ..仲話佢已經冇能力再去爭 ...既然打動唔到你 ..就係你身邊守候你囉 ..

我 :嗯 ..我浪費左佢6年喇 ...!!

滔 :可能佢都累啦 ... 身心都需要抖下 ...

我聽完阿滔呢句 ...將頭低到無法再低 ... .係時候 ...你要離去了嗎 ?

滔 :哈哈哈哈 ..

我 :笑咩呀你 ?

滔 :我講下你咁認真做咩 ...!! 我都話係想佢黎搵你咯 ....

我 :佢搵左啦 ...!!

滔 :講左d咩 ..?!

我將頭先發生既事由頭到尾講左一次比佢聽 ..

滔 :哎也 ...答案唔係已經好明顯喇咩?

我 :唔明 ...

滔 :佢從來都冇放低過你 ..佢唔係講出左喇咩?

我 :嗯 ..不過我都係諗唔通 ..點解果次我黎搵佢既態度 ..會係咁冷淡 ...而家又 ...

滔 :留意 ! 你同佢講話番黎搵佢既時候好冷淡 ...佢點答你啊 ?

我 :頭先咪講左囉 ..咪話呢6年黎 ..我都拋低過佢好多次 ...又再無聲無色咁番黎囉 ...

滔 :你明未 ...

我 :你係話 ...... 佢係度報復?

滔 :唔可以咁講 ... 對住佢愛既人...呢種做法只可以叫懲罰 ...!!

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 charco_yik 於 2007-8-17 06:28 PM 發表
千里姻緣總是兜錯圈的

-V-''

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `傑 於 2007-8-17 06:29 PM 發表
cM'-  -'sUP 牙'xd

thz你cm+十卜=]

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小詩=] 於 2007-8-17 06:45 PM 發表
阿樂正一個傻佬..
哈哈``

嗯嗯-*thz你cm"

頂部
CECI0822
吹水新手

會員編號 337880
精華 0
積分 4758
帖子 2666
威望 0 點
GAME幣 160 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊天數 6300
來自 媽媽個肚=)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 christa 於 2007-8-17 07:27 PM 發表

兜錯圈@@

-v-"thz cm

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...