加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 新年1po [轉] 真愛/\/\* 會出現我身上!?____]]*
載入中 ...
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
I-See幣 22912 錢
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-10-16
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
  只顯示 《呀軒﹏ 的帖子
峰 答我呀! [捉住妍隻手望實牙妍][激動]
妍 因為我想忘記你! 我唔想睇住你同小冰兩個結婚..唔想你同我講小冰係你老婆!你明唔明呀!?[眼紅]
峰 我根本沒同過佢結婚..我有搵過你嫁! 你上機之前我有去過機場搵你..
妍 可能我地有緣冇份..
峰 牙妍..同返我1齊..好冇!?
妍 ...冇可能..[好決絕咁講]
峰 點解!?
妍 我唔想對唔住牙誠! 就算牙誠死左..我都係佢老婆..佢都係我老公! [望住峰]
峰 但係你鍾意既係我呀![大聲]
妍 ....
護 點解咁嘈嫁..先生..你唔可以嘈住病人嫁wow[岩岩入黎]
峰 出去! [啤住護士講][大聲]
護 ...[驚左峰走左出去]
峰 [望返妍]
妍 我已經欠牙誠太多太多喇...係因為我牙誠先會死 ...我唔想連佢死左之後都對唔住佢呀! [激動]
峰 點解牙誠會死!?
妍 ....唔好問 [末講完]
峰 講! 我唔想連自己兄弟死左都唔知咩事!
妍 ....回想...""
誠 老婆 你做咩呆哂咁既!?[岩岩返黎]
妍 .....[聽唔到]
誠 老婆!? 老婆!!![大嗌]
妍 呀! [嚇親]
誠 你諗咩諗到咁入神呀!?
妍 ..下!? 我..我諗..我..
誠 ...你又掛住牙峰!?
妍 [比誠講中].......我..
誠 老婆..你忘記佢喇..好冇呀!?
妍 ....對..對唔住..
誠 點解呀...年半喇! 點解你仲係忘記唔到佢姐!? 佢真係對你咁重要咩!? 我地都結左婚成幾個月喇![大聲+惡]
妍 我都唔想呀..你明唔明呀?! 我有試過嫁!
誠 我有咩比唔上佢呀!? 講樣我雖然比唔上佢..但係除左樣之外我唔信佢會好過我!
     佢都結左婚喇..可能連仔都有埋喇..點解你仲要掛住佢呀!..![激動]
妍 ....

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
誠 點解...我對你咁好你都唔領情!? 點解...[跪左係地下到]
妍 牙誠啊..
誠 我同你結婚咁耐..你一句老公都唔叫..我唔介意..你忘記唔到佢我都去忍...因為我相信時間會沖淡你對佢既愛
     但係...年半..點解...唔通我做咁多野你都感受唔到咩!?
妍 ...[眼紅] 對唔住..對唔住...
誠 [絕望] ....[沖左出去]
妍 誠!![大嗌][追埋出去]
街..

妍 誠...[係咁追]
誠 [沒理係咁跑]

之後經過一條馬路...個陣係紅燈...但係牙誠乜都沒留意..沖左出去..

妍 誠 唔好走啊..
突然..有車沖埋黎..
BBBBBB.............

誠 ..
妍 誠!!!![大嗌][up住個嘴]
誠 [訓左係到][流到成地都係血]
妍 誠!! [沖左埋去]
誠 ..老..婆..
妍 ...你唔好死呀..你唔可以掉低我嫁...唔可以..
誠 對..唔住...我唔應...該去迫你..忘記..峰..
誠 老..婆..原諒我..好嗎!?
妍 [係咁up頭]
誠 ...老婆..我唔係到..要照顧自己啊...唔好成日..掉"被"落床喇..會冷親嫁..
妍 老公..你唔會死嫁..唔會嫁...嗚...[喊]
誠 ..[笑] 你叫得..好好..聽..哩次..係你..第..1次叫我..老公
妍 你鍾意聽..我以後都叫丫..你唔好走..嗚..你唔可以掉低我同BB嫁..
誠 BB..!?
妍 係..係我同你既BB...我有左你既BB...嗚..所以你唔可以走..
誠 真係既..
妍 嗯..
誠 老婆...搵返..牙峰..搵返自己..既幸褔返黎...
妍 [寧頭]
誠 我比唔到..幸褔你..我知道..只有..峰先比到..搵返佢..
妍 老公..嗚..
誠 =] 老婆..我..愛你...[死左><!!!]
妍 老公!! 老公...[係咁搖牙誠] 老公..唔好走呀...嗚...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
現實..
峰 ...[眼紅]
妍 ....係我害死牙誠...我欠佢太多..佢做咩第1個都會為我著想..但係我成日就...嗚..
峰 BB個名...
妍 係誠生前佢改ga...佢話如果第時有BB既話..嗚..男仔..叫智鋒..因為..嗚..佢知我忘記唔到你..見BB就等於見到你
     女既叫曉敏...嗚..
峰 ...[慢慢行返出去][開門]
峰 ...榮..叔...[呆]
陳 ...原來你就係果個男仔!?
妍 爸...嗚..
陳 [行埋去妍前面]
妍 爸...[攬住榮叔] 嗚...
陳 乖女..唔好喊..
妍 係我害死牙誠..係我..嗚..
峰 ...我走先..[走左]
201病房..

牙峰返到房係咁諗返以前同誠玩既畫面..亦都開始眼紅..
雖然牙誠做左d好過份既野...但係始終都係由細玩到大既好兄弟..
而且牙誠係為左佢愛既人..亦自己愛既人以死..難道唔會傷心嗎!??

峰 [細聲] 牙誠...我應唔應該追返牙妍!?? [望住天花板呆左]

301號房

陳 傻f..唔好再喊喇..[摸住妍頭髮]
妍 嗚...爸..我想返返英國..以後都唔想返黎..嗚..
陳 你捨得咩!??
妍 ....[寧頭] 我唔知..[開始唔喊]
陳 你咁多年黎都係等峰仔1個..依家佢就係你既面前..點解你唔比次機會佢..比次機會自己呢!??
妍 但係..
陳 你自己慢慢諗喇..我聽日再黎過..好冇!?
妍 [up頭]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
第2日..
牙峰出左院即刻返返工..但係冇搵牙妍..

超峰/\/\

恩 峰..你咁快返工 唔休息多d?
峰 唔駛喇..我都冇乜事..
恩 但係..
峰 琴晚我見返牙妍
恩 咩話!?
峰 ...原來佢係榮叔個女...
恩 榮叔..!?
峰 星榮集團既老闆..
恩 下!??
峰 估唔到呢!?? 我自己都估唔到係醫院見返佢..[無奈咁笑左笑]
恩 牙妍咩事入醫院呀!?
峰 佢..穿左羊水..又掛住做野..所以暈左..
恩 ...穿羊水!?..佢同牙誠..!? 個BB?
峰 個bb係牙誠..佢同牙誠1年前結左婚..
恩 下!? [好大聲]
峰 不過...
恩 不過咩!? [坐左係到聽]
峰 ...半年前..[眼紅] 牙誠佢..撞車死左..
恩 ..[呆哂]
峰 ..好可笑呀可!?[苦笑]
恩 ...咁你同牙妍..!?
峰 佢話唔想對唔住牙誠...所以..我同佢 [寧頭] 冇可能
恩 但係同牙妍係..[末講完]
峰 算喇..我唔想講..你想探佢就去返上次間醫院..係301號房..出去..[講完拎d文件黎睇]
恩 ..(嗯..應該比d時間佢靜下) ...[之後出左去]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
醫院..
301號病房
[啪啪..]
xx [開門]
妍 [訓緊]
xx [坐左係妍側邊]

無幾耐...

妍 嗯!? [開始醒]
妍 呀!! [嚇親] 你..
xx 唔認得我喇!? =]
妍 ...你..係..[係咁諗]
xx =]
妍 啊康...
康 你記得我喇^^
妍 你幾時返左黎嫁!? 好耐冇見喇...
康 嗯..真係好耐冇見..有沒3年!?
妍 肯定有喇..
康 ..你過得好嗎!?
妍 ....[沒出聲]
康 你唔好再介懷牙哥死左個件事喇..你都唔想嫁嘛
妍 對唔住..係我害死你哥哥...[眼紅]
康 傻瓜..唔好再講喇..係呢..個BB呢!?
妍 係BB房..
康 1陣去睇下先^^ 係呢..改左名末呀?
妍 嗯..叫智鋒..
康 @..係仔黎嫁!?
妍 嗯..
康 智鋒..係咪因為牙峰以改嫁!?
妍 ...[up頭]
康 你仲係鍾意牙峰!?
妍 ....我..我唔知..
康 大嫂,,,其實你同牙哥d野我都知道一清二楚..
妍 [呆左]
康 其實我有同牙哥有聯絡...
妍 ....

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
康 其實牙哥知道你由頭到尾都係鍾意牙峰一個..但係亦都係因為牙哥既自私令到你唔可以同峰1齊...
妍 ...
康 其實機場個次..牙峰係有黎過...
妍 咩話!?
康 係牙哥呃你..話你聽錯...因為佢唔想你離開佢..佢先咁講..你會原諒佢嘛!?
妍 ..我有權話唔原諒咩!? ...雖然牙誠可能呃我好多野..但係牙誠佢1直都對我好好..我知佢對我係真心...
康 ..嗯..你係牙哥第2個最愛既女人..但係你係第1個令到牙哥由寂寞帶領返出黎既女人...
妍 ...
康 牙哥好想你幸褔...你知道嗎!?..牙哥亦都知道佢比唔到幸褔你...因為..係你心目中..牙峰個地位係冇人可以取替
康 其實..有次牙哥同我講..如果兩年後你都係唔再愛佢..佢會放走你...
妍 ...[呆望住牙康]
妍 點解..點解誠要對我咁好..!? 為左我值得咩!? [喊]
康 愛情哩樣野..有咩話值唔值得..只要牙哥覺得值得..就值得..
妍 .....
康 牙嫂...搵返自己幸褔返黎..[捉住妍隻手] 牙哥想你幸褔嫁..!
妍 我..
xx 冇錯..牙峰仲係好鍾意你嫁..
妍 恩..!?
恩 [行去妍面前] 牙峰等左你兩年..你亦都掛住峰兩年..兩個相愛既人..係唔應該分開..
妍 ...
康 牙恩講得無錯..
恩 去搵牙峰..
妍 ...[落床即刻是旦拎返件褸著住走左]
恩 我地跟住佢..佢岩岩先生完..
康 嗯..

之後妍上左架地士...
的士上..

司機=司
司 去邊呀 小姐!?
妍 去超峰集團 唔該..快..
司 ok![開車]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
超峰..

峰媽 峰仔呀..你得唔得嫁!? 不如媽去傾喇..好冇!?
峰 唔駛喇媽..我唔想你辛苦呀..我去傾得嫁喇
峰媽 嗯...1個人去法國小心d呀 知嗎?
峰 媽呀...去幾日咋嘛..
峰媽 擔心你丫嘛
峰 嗯..知喇..我去喇..
峰媽 d行李係車到嫁喇..
峰 嗯..88..[錫峰媽塊臉1啖就走左]

樓下...
司機 少爺
峰 唔駛送喇..我自己渣車得嫁喇
司機 但係...
峰 又係牙媽叫!?
司機 [up頭]
峰 快d..我趕時間[上車]
司機 係..[上埋車]
司機 [開車]

過左陣..
司 到喇小姐..多謝76丫
妍 [拎左張一百蚊出黎] 唔駛找 [跟住就落左車]

超峰
妍 [係咁跑]
侍衛 小姐..你搵邊個嫁!?
妍 我..我搵哩間公司個老闆
侍衛 郭生!? 佢出左去囉wow
妍 去左邊!?
峰媽 咩事呀!?
侍衛 郭太
峰媽 牙妍!?
妍 伯母..[行去峰媽到]
峰媽 牙妍..真係你!?
妍 伯母..牙峰去左邊呀..我有事搵佢丫..
峰媽 佢..佢去左機場丫
妍 機場!?
峰媽 係呀..佢要去法國傾生意丫嘛
妍 ..機場..[想沖出去]
峰媽 [拉住妍] 妍..你面青青咁..駛唔駛去睇下醫生丫
妍 [寧頭] [跟住fing開左峰媽隻手就沖左出去]
峰媽 妍...

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
妍 點解無的士嫁..
峰媽 [追出去] 妍..你做咩丫!?
妍 我要搵牙峰..[眼紅]
峰媽 你放心喇..牙峰過幾日就會返..你到時再搵佢喇..
妍 唔得..我唔想再等喇..嗚..我已經等左兩年..嗚..
峰媽 做咩喊呀..唔好喊喇..伯母叫車過黎好冇..!?
妍 [up頭] 多謝伯母...嗚..

之後牙妍就坐左峰媽叫既車 去機場搵牙峰...

過左陣..

機場..
司機 [行車尾拎d行李出黎]
峰 你返去喇..我自己入去得喇
司機 係! [之後上返車走]
峰 [拉住d行李入去機場]

妍 快d丫唔該..
司機 已經好快嫁喇..
峰媽 唔駛咁急 峰仔應該末夠鍾上機嫁..
妍 ...嗯..嗯...

峰 [望住隻錶] (仲有半粒鍾..) [之後牙峰去左間餐廳到飲d野等夠鍾]

3個字後..
峰就拉住d行李準備去入閘個到...

司機 到喇..
妍 [即刻落車]
峰媽 妍..等埋牙..[跟住妍]
妍 [入左機場係咁跑]
峰媽 妍妍..[係後面追]
妍 ..[停左係到] 伯母..牙峰幾點機呀!?
峰媽 [望下隻錶] 仲有15分鍾就..[末講完牙妍已經沖走左]
妍 (峰..要等我丫..之前你追我..已經到我喇..)[係咁跑]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6443
來自 大埔官中
狀態 離線
閘前..
峰 [拎左張護照出黎]
機場人員 [睇左睇] 你入得喇..
峰 唔該..

妍 [見到峰] 峰..
妍 牙峰..[大嗌+跑]

是問1個岩岩生完既女人黎講..邊有咁多力氣去跑呢!? 仲要大嗌!?
之後無幾耐..牙妍就眼前一黑...
妍 [暈左]
峰媽 妍妍..妍妍!?...

醫院..
陳 醫生 我個囡有沒事呀!?
醫生 佢岩岩先生完..唔應該出院嫁..仲要係咁跑!?
恩 ..
陳 你地有冇腦嫁!? 叫我個囡出院!?
輝 牙恩佢地都係..[末講完]
康/恩 對唔住..
陳 我個囡有咩事你地要負責都負責唔起呀![嬲]
康/恩 ...

無幾耐牙妍就醒左..
陳 囡囡..你點呀!?
妍 爸..峰..峰呢!?

無人出聲...
陳 唔好理佢住喇..你睇你自己..明知自己岩岩生完..仲出去!
妍 ....我想靜下...
陳 ...咁.
康 世伯..不如我地比妍靜下先喇
陳 ..嗯..咁你休息多d喇..爸爸夜d再黎探你
妍 [up一up頭]
恩/輝 我地聽日黎探你..
妍 嗯..

之後佢地出哂去""

無幾耐..
[啪..啪..]
妍 我想靜下丫!!![大嗌]

[啪...啪...]
妍 [掩住隻耳+合埋對眼] 走呀.!!!

[啪啪...]
妍 嗚..走..走呀..

xx [開門]
妍 我唔想見任何人..走呀!!!
xx 牙妍...
妍 [抬頭] ....峰..
峰 [行埋去妍前面] 傻瓜..連我你都唔想見丫!?
妍 峰.嗚....[攬住峰]
峰 唔好喊喇..我咪係你面前囉 [攬返妍]
妍 你..你唔係..走左嫁咩!? [望住峰]
峰 我入閘之前..岩岩寧轉面就見到個為左我由醫院追到黎機場既傻瓜訓左係地下囉..咁我點可以掉低個傻瓜走呢!?
妍 峰...嗚..唔好離開我..嗚..[攬實峰]
峰 永遠都唔會..=]

[完]>www<

頂部
BU`H01-)
高級會員
自 閉 -!`

會員編號 46550
精華 0
積分 3996
帖子 624
威望 0 點
I-See幣 23543 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 ):):):):):
閱讀權限 60
註冊 2005-9-28
註冊天數 6825
來自 水星`X]-
狀態 離線
  只顯示 BU`H01-) 的帖子
好睇好睇=]"十卜`"

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...