加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 新年1po [轉] 真愛/\/\* 會出現我身上!?____]]*
載入中 ...
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
I-See幣 22912 錢
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-10-16
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
  只顯示 《呀軒﹏ 的帖子
唱完之後,...

俊 喂..去邊呀依家!?
輝 直落喇緊係!
恩 去蘭桂芳喇!
女abc 好呀好呀!
輝 又關你地事-0-?
女abc [沒聲出]
恩 咁行喇!
峰 我唔去喇..你地玩得開心d喇
輝 咪咁喇...難得1晚
峰 唔喇..真係好累..,下次喇..下次一定陪你直落!
輝 你咁講我都沒計喇...記住呀!
峰 得喇...8! [講完就上車走左]
俊 又係因為妍姐喇..睇佢個樣
輝 有野咩-00-?
恩 牙俊都睇得出...你發覺唔到嫁咩!?
輝 下...串得玩得..有野咩-0-
恩/俊 [無奈]

係車到...牙峰1路渣車..1路係咁諗野...
返到屋企..牙峰即刻訓係sofa到...點訓都訓唔著
(由妍走左開始牙峰每1晚都係咁...牙峰係咁迫自己訓..唔想諗野..所以每晚都係咁飲酒...飲到醉哂先訓得著)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
(超峰)門外!

輝 老婆 我幾時先可以同你返工牙-0-
恩 休息埋哩個星期先! 醫生叫你唔好咁快又做野要休息多d啊!
輝 [啫嘴] 仲有幾日想悶死人咩
恩 乖喇..一放工即刻陪你喇
輝 [望住1個方向呆左]
恩 喂!? [係輝面前揮手]
輝 ....恩..
恩 做咩呀!? 呆左咁既@@?
輝 果個..[指住某一到] 係咪牙妍!?
恩 牙妍!? [聽到妍個名醒哂] 邊度!? [望住輝指個方向]
輝 個到呀!
恩 邊度呀! 都冇!
輝 咦..唔見左既...[係咁周圍望]
恩 你係咪睇錯啊!? 牙妍返黎沒理由唔搵我嫁!?
輝 但係果個...
恩 [望下隻錶] 哎也..我夠鍾喇..我返工先喇..你返屋企喇 8!
輝 [末出聲牙恩已經走左-0-]

峰 ADA 你跟埋我去星榮傾
ADA 係..[汁返d野]
恩 [岩岩黎到] 峰
峰 恩!? 做咩!?
恩 沒..想同你..say sorry!琴日語氣重左d...
峰 算喇[苦笑] 我都沒記住
恩 嗯=] 呀!係呀..有樣野唔知講唔講比你聽好...
峰 講咩?!
恩 岩岩..[末講完]
ADA 老闆 我得喇!
峰 返黎先傾[望住恩] 我仲要趕住去星榮個到傾埋d野
恩 但係..[末講完]
ADA 夠鍾嫁喇 老闆...
峰 得喇 有野返黎先講...
峰 [望住ADA] 行喇!
ADA 係..[啤一啤牙恩就走左]
恩 你..[末講完ADA已經同峰走左]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
星榮/\/\

星榮秘書=秘
秘 你地係!?[眼金金望住峰]
峰 超峰集團郭曉峰 哩位係我秘書[cool]
秘 [仲望住峰呆左]
ADA 喂! [拍一拍"木台"]
秘 [嚇左嚇] 係..係..陳老闆已經吩咐過..但係佢依家開緊會 你地坐係個邊先..陳老闆好快會出黎
峰 [沒講野行開左坐]
ADA [跟住峰]
秘 [同岩岩出黎另1個女仔講] 喂喂..你睇下...
女仔 做咩呀!?[望住佢指向個邊]
秘 [細細聲]好令仔呀..!! 佢就係超峰集團個老闆呀..原來真人真係咁令仔><!!!
女仔 ....[沒講野行開左]
秘 車..唔識欣賞! [講完繼續望]

過左陣
秘 郭先生..你可以入去嫁喇
峰 [cool] 唔該 [起左身行左入去]
ADA [又啤1啤個秘書就跟埋峰入去]
秘 超..好叻咩..死8婆! [細細聲]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
星榮*___________

陳老闆=陳

陳 你好..
峰 你好..哩位係我秘書ADA
陳 [點頭] 嗯..坐呀!
峰 陳老闆 我地..[末講完]
陳 叫我榮叔得喇..唔駛咁見外 哈...我識你爸爸都好多年嚕   
峰 嗯..咁我地繼續傾埋d合約佢..
陳 其實你地超峰我都好信得過 更加信得過你爸爸既眼光 你地哩幾年既生意我都略知一二
峰 嗯嗯..咁//[末講完]

[啪啪..]

陳 入黎
秘 老闆[好急咁入黎]
陳 咩事!?
秘 陳..陳小姐佢暈左呀!
陳 咩話!? [即刻沖左出去]
秘 [跟埋去]
峰 [坐左係到]
ADA 老闆 我地駛唔駛去睇下!?
峰 哩d野唔關我地事...我地係到等喇..[cool]
ADA 哦..(我地...嘻....我地...) [偷笑]
峰 你笑咩!?
ADA ..下!? 冇呀冇呀!
秘 [入返黎] 唔好意思呀...陳老闆話有d事下次先再約過時間
峰 哦.[cool] [講完就走]
ADA 等埋呀..[跟住峰]
秘 好cool牙>www<

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
星榮外面...

有架十字車黎左-wwwww-

ADA 咦..陳老闆wow
峰 [望左望]
ADA 咦..果個唔知係咪陳老闆個女呢..[望住訓左係"啖"架果個女仔]
峰 走喇[cool]
陳 妍呀..唔好有事呀..爸爸唔嚇得嫁..[緊張][跟住上左架白車]
峰 [聽到妍個名] 妍..!?[呆左望住架白車走]
ADA 老闆!? 老闆...!??[係峰面前揮手]
峰 ...你岩岩係咪睇到個女仔個樣!?
ADA 下..!?
峰 [捉住ADA隻手] 話比我知 個女仔係咩樣!?
ADA 果個女仔...眼大大...但係普普通通個隻個樣..比人一種幾純既感覺囉...[比峰嚇親]
峰 純..!? 牙妍..係牙妍..
ADA 咩牙妍呀!? 你以前女朋友!? [之前ADA都有聽過牙妍同峰既事]
峰 一定係佢..
ADA 但係你果個牙妍唔係姓張嫁咩!?
峰 ..[醒左醒] ....係..係..岩岩果個姓陳..唔係嘉妍...[失望咁行走左]
ADA 老闆...[跟住峰]
峰 你走先..我想返屋企休息下..今日唔得閒車你...[跟住渣車走左]

車上
峰 (妍..你夠竟係邊...點解你掉低我..)

牙峰一路渣車一路係咁諗..沖左好多次紅燈...
突然...

有架車經過係峰架車前面

峰 [岩岩見到] 呀! .........

牙峰即時避開架車..但係都撞左條燈柱到,,,
d途人經過即刻報警""

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
峰送左去醫院冇幾耐...牙恩牙輝佢地即刻掉低哂所有野飛的去醫院

醫院

輝 唔該..岩岩係咪有個男仔撞車送左黎e間醫院嫁!?[緊張]
恩 係咪叫郭曉峰呀...
護 你地冷靜d先...無錯..岩岩係有個男仔送左入黎..
ADA 係邊間房啊!?
護 等等...
ADA 快d喇!
護 係201號房..[末講完牙恩佢地即刻跑走左]

201號房/\/\

門都沒拍佢地就沖哂入去
恩/輝 峰 你點呀!? 整傷邊度呀!?? 醫生佢點講呀!? 有沒話有咩後患症呀!? 下!? 快d講喇!?
峰 [無奈]
ADA 你地問咁多野牙峰點答你呀!
恩/輝 .....
峰 兩公婆真係兩公婆...講野都咁鬼夾
恩 哎也...關心你仲係到串呀!?
峰 見到你地 死左都比你地嘈返醒喇
輝 -0-識得咁講即係冇事喇
ADA 係囉...岩岩我幾擔心你有咩事呀..嚇死我喇!
恩 姣婆[細細聲]
輝 殊...
峰 有心...你可以返屋企喇 [cool][望住ADA講]
ADA 峰..
峰 ADA 我知你係個好女仔..但係我唔岩你..你亦都唔岩我[cool]
ADA 點解呀..果個牙妍都唔知去左邊喇依家! 你仲等佢做咩姐!? 點解呀..年半喇..1次機會都唔比我!??[眼紅]
峰 [寧埋一邊]
恩 牙峰都唔會鍾意你嫁喇..你等咩姐!?
ADA 唔關你事呀..姣婆恩![啤住恩]
恩 你...[末講完]
輝 你講多次 死8婆![惡]
ADA 你唔好以為我乜都唔知呀..我知呀..你係牙峰前女友呀嘛! 牙峰唔鍾意你就是旦姣1件! 哼
輝 你..[1巴打落去ADA到]
ADA 呀..[跌左落地]
峰 點解你會知我咁多野!? [cool]
ADA 因為我想了解你
峰 不必
ADA 果個牙妍都跟佬走左喇..[末講完]
峰 收聲! [大聲+惡] 你同我走! 我以後唔想再見到你! [指住個門口]
ADA 你炒我!?
峰 係..![啤住ADA] 我唔容許有人中傷牙妍!
ADA 我係你爸爸請返你嫁! 你沒權炒我!
峰 人都死左 你落去搵佢上黎同我傾囉!  ((自從逼婚個件事之後..峰都當左冇佢哩個爸爸))
ADA 你..[開門走左]
輝 你冇事呀嘛!?
峰 [寧頭] 我想靜下
輝 咁..我地聽日再黎探你
峰 [up頭]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
之後輝就拖左恩走......

輝 你做咩唔出聲呀!?
恩 輝..你會唔會聽果個ADA講既野嫁!?
輝 傻妹 [笑左笑]

牙輝哩一笑..牙恩已經知道答案]
恩 咁我地去食野囉 =]
輝 嗯 =]

輝同恩走左之後...牙峰就係醫院四周圍行下....

x 咦..峰仔!?
峰 榮叔!?
陳 點解你係度既!? 仲著住病人衫
峰 [苦笑] 岩岩撞車
陳 喔..冇事呀嘛!?
峰 [寧頭]
陳 咁就好喇..對唔住呀..岩岩
峰 令千金冇事呀嘛!?
陳 喔..有心..
峰 點解佢入左醫院既!?
陳 我個女穿左羊水 可能佢又成日掛住做野..搞到暈左
峰 令千金生左!?
陳 嗯..岩岩想去睇個BB 1齊丫
峰 哦..好牙

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
BB房外..
峰 邊個係?!
陳 呢..果個..第2行第1個
峰 男黎嫁wow...恭喜哂
陳 唉..都唔知好事定壞事黎其實...
峰 點解咁講!? 係啵..佢爸爸呢!?
陳 佢爸爸..係半年前去左...
峰 ...對唔住..
陳 唔緊要..最慘其實係我個女..第時我唔係到個陣..佢就要1個人照顧個BB [望住入面個BB]
峰 個BB改左名末啊!?
陳 好耐之前我女婿已經改左...好似叫..沈..沈智鋒丫!
峰 沈..沈智鋒!?
陳 嗯..
峰 佢爸爸叫咩名!?
陳 沈智誠丫
峰 沈智誠!?
陳 係呀..
峰 你個女呢!?
陳 陳嘉妍囉..
峰 陳嘉妍...但係..
陳 有問題!?
峰 冇理由嫁..牙誠明明..咪住...
陳 嗯?
峰 你聽我媽咪講..你太太...
陳 冇錯丫..我太太生唔到
峰 咁令千金..
陳 佢係我養女黎ga 不過我當左佢係我親生女咁
峰 令千金個名身係咪叫張嘉妍!?
陳 咦..你點知嫁!?
峰 牙妍...[細細聲]
峰 咁點解你會做左令千金會做左你個女?

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
陳 呵呵...講起我同佢真係幾有緣..我公司你知道嫁喇..以前一向都唔係幾好..之後有1日我飲醉左酒..
     行出左馬路..之後係佢救返我..如果唔係佢 我差d就比車撞死左..但係佢就因為救我..所以佢就傷左隻腳
     入左院之後..我每日都有去探佢..唔知點解..自從遇到佢之後我d生意就愈黎愈好..好到我都唔敢想像..
     所以我就認左做我個女囉...
峰 咁..點解牙誠...哎..佢爸爸點死!?
陳 我都唔知..我個陣係外國做緊野所以唔知..返到黎問佢 佢又唔肯講..淨係話係佢害死牙誠
     不過多數都係個件事嫁喇
峰 個件事...!? 邊件事呀!?
陳 其實..牙妍鍾意既人唔係牙誠..牙誠佢都知道..但係佢都冇放棄過牙妍 1直係咁同牙妍求婚 但係牙妍冇答應
     點知過左幾個月之後唔知點解牙妍答應左牙誠既求婚..可能女人始終都想有人照顧想有人依賴喇..
     牙誠係好仔黎既..牙誠都知道牙妍冇放低過以前果個男仔...但係佢都冇介意過..可能佢相信時間可以沖淡喇
     但係佢地結左婚之後幾個月牙誠同牙妍差唔多日日都係到嘈..我有次行過偷聽..原來又係為左果個男仔..
峰 ....
陳 我相信果個男仔1定對牙妍好重要..
峰 ...陳老...[停左停] .榮叔呀..可唔可以帶我去見一見令千金!?
陳 ?/font>穔M可以喇..認識多個朋友都好既..我個女好耐都冇笑過..但係我依家唔得閒..你自己去好嗎!?
峰 喔..好呀
陳 係301號房 咁我走先喇..
峰 嗯..再見
陳 [up一up頭就走左]

頂部
《呀軒﹏
吹水學徒
∼死神谷!軒

會員編號 220224
精華 0
積分 650
帖子 1743
威望 0 點
GAME幣 306 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6437
來自 大埔官中
狀態 離線
醫院
301/\/\ 門外

峰 [深呼吸][拍門]

[啪...啪...]

妍 (唔通係爸爸!?) 入黎啊..
峰 [開門]
妍 [睇緊書見唔到峰] 爸爸 你唔係有野要做咩!??
峰 真係你...[望住妍]
妍 .....[慢慢望上去] [呆左]

佢地兩個就係咁望住對方...望左幾分鍾到

護 先生..你企係到做咩!?[係峰後面]
峰 ..下!? 冇...冇野[醒返]
護 [講完就走左]
妍 好耐冇見...[望住峰]
峰 ...兩年..點解兩年前你要走左去!?
妍 ...小冰好嗎!?[扯開話題]
峰 (原來佢仲誤會緊...) 我冇同小冰結婚
妍 [勉強咁笑左笑] ...係..係咩
峰 你幾時返黎!?
妍 1個月前 ....
峰 做咩唔黎搵返我!?
妍 ....
峰 [望到妍隻手隻介指] 仲末恭喜你..我岩岩見完你同誠個仔..[慢慢行過去]
妍 ....我爸爸講哂比你知!?
峰 係..~
妍 ..嗯..
峰 你仲末答我..點解兩年前你要一走了知..點解牙誠會死...點解你返左黎都唔搵返我!? 我有多野都想知!
妍 ...我唔想答...我想休息..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...