加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 【轉帖】〣〝人鬼情緣未了[[`.. +續集 
載入中 ...
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
I-See幣 12066 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊 2005-7-27
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
浩俊:老婆,,,,放工la?

芯:係呀,,,,小津有野搵你呀,,,,

浩俊:e,,,,,小津,,,,你都黎左呀??
   你有咩要搵我ga?

我:浩俊,,,,,我本日記係唔係係你度呀??

浩俊:日記?? 係唔係個封面黑色果本呀?

我:係呀,,,,係黑色ga,,,,,

浩俊:哦,,,,,係我度呀,,,,

我呼左一口氣,,,,,,好彩真係係佢度姐,,,,

我:咁就好la,,,,你可唔可以比番我呀??

浩俊:好呀,,,,,你跟我上去ar,,,

之後我地2個係咁搵係咁搵,,,,,

浩俊:搵到la,,,,,

我即刻衝埋去,,,,,

我:真係ga??

浩俊:拿,,,,,

我見到個封面變晒〔紅色〕我都懷疑緊,,,,

哩本係唔係我果本日記呢? ?之後我就開黎睇,,,,

我:真係呀,,,,,真係我本日記呀,,,,(攬住本日記)
  好多謝你呀,,,,,

浩俊:(笑左笑)不過唔知點解本野越黎越紅la,,,,,

我:唔緊要la..好多謝你呀,,,,,我番屋企先la,,,,,(之後慢慢行番屋企)

我一路行一路睇番本日記,,,,,,

一路睇一路諗番我同森仔既記憶,,,,,

我睇睇下發覺哩本日記多左好多紅色既字,,,,,

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
又有la...卡卡卡..各位

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
有咩方去先得呢???

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
我:我諗到la,,,,,

我將台上面果個玻璃杯掉落地下,,,,

我:呀,,,,好痛呀,,,,媽呀,,,,,,媽,,,,,,,,,,,,,,,

之後我ar媽即刻開門比我,,,,

媽:咩事呀?(即刻開門)

咁就岩la,,,,之後我即刻衝左出去,,,

衝落樓下既rubbish bin搵番本日記,,,,

我:好彩仲係度,,,,,

媽:ar女,,,,你冇野ar麻?

我:冇野呀,,,,(原來岩岩出黎果陣踩到d玻璃,,,流左小小血la)

之後衝番上房,,,,

我:(對住本日記講)真係捉得你好辛苦呀,,,,
  森仔,,,,我搵番本日記la,,,,

森:咁就好la,,,佢以後就係你既好幫手la,,,,

我:佢唔害我就好la,,,

森:你既日記,,,,又點會害你呢??

我:咁點解哩本野多左咁多紅色字既??
  個封面明明黑色ga,,,你睇下....變晒紅色la,,,

森:佢係一本好有靈性既日記,,,,
  佢會有先知,,,,話比你聽,,,
  如無意外,,,,你想知既野,,,佢都會答到你,,,

我:咁哩d你話比我知咪得lo,,,,
  哩d不嬲都係你講比我知ga麻,,,,

佢又冇應我la,,,,唉........

冇陰陽眼真係煩到死呀,,,,,

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
既然本野問咩答咩...我就即刻拎起支筆...試下la...

我係本日記住寫,,,,,
〔森仔,,,而加仲係唔係哩間房度?〕

我一寫落去,,,,,就即刻,,,,,,有回la,,,,,,
〔係〕

真係係度,,,,
我:森仔,,,,,我知你仲係度ga,,,,你係唔係有咩事呀?

仍然冇應,,,,

我:你應下我la,,,,,

森:小津,,,,

我:森仔,,,,,點解你會咁講呀??點解你要我搵番本日記?
  點解你唔親自去搵我同我講呀?下,,,,

我:你做咩唔講野ar?總之唔搵番本日記....
  有日記就冇你,,,,,

森:我唔想一世都做鬼呀,,,,
  而加我可以比哩本日記封鎖,,,,哩個係最好既辦法黎ga,,,
  咁樣你會更加容易去知一切一切,,,

我:唔得....又係因為我,,,,,
  你因為我已經做左好多野la

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
我自己都有d5明

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
森:小津.,,,,,我永遠都係一個甘願為你去受苦既人黎ga,,,

我:你唔好叫我la,,,,,ar深又搵唔到...
  而加你又話要比哩本日記封鎖.....我唔明呀...

森:封鎖,,,,,係選擇我個靈魂入左去本日記....
  永遠都唔會再出番黎,,,,

我:唔得呀,,,,

森:小津,,,,哩本日記本來就有種力量....
  佢會顯出未來既野出黎話比你知....
  而加就係差d陰氣炸,,,,,就係我呀,,,

我:點解會咁ga?我唔明呀,,,

森:你記唔記得哩本日記點得黎ga?

我:記得.....係我細細個果陣去太國旅行果個人送比我ga麻..

森:就係果個人la,,,

我:(係度諗番起買哩本日記簿果個情況)

其中一日既夜晚,,,,,我地2家人食完消夜,,,,番屋企,,,

突然我地經過左一個攤當,,,

我:咁夜都有人係度開檔既"??

森仔:唔知佢呀.,,,,,不過佢d野都幾得意ga喎,,,
   d野全部都係得一件既,,,,,??

我:去睇下lo.....

森:好呀...(之後同森仔去睇la)

睇睇下我望到一本簿,,,(即而加本日記)

我:e,,,,本日記岩岩明明深藍色ga,,,,而加變左黑色既??

森:冇呀,,,,,黑色ga喎!!係唔係你眼花ar?

我:緊係唔係,,,,,冇理由ga,,,,點解會咁既??

森:係唔係你鐘意炸?

我:(令頭)我岩岩明明見到ga麻,,

老板:你鐘意呀?(插咀)

我:(望坐佢)

老板:(望左我好耐)你見到哩本簿個封面係咩色ga??

我:深藍色lo,,,,

老板:(淫笑)見你同哩本簿咁有緣...我就將佢送左比你la

我:下?送比我?

森:唔洗$咁好..(細細個唔識野)

我:你會唔會厄我ga?

老板:我絕對唔會厄你既..好好咁利用佢la,,,

我:多謝你呀.. 

我:就係咁,,,,我就用左哩本簿用作日記簿,,,

森:果陣細個,,,,我地以為果個老板發up風,,,,
  不過而加你明la?

我:明.,,,,,,,但係你又知哩本野有靈性既??

森:(又冇應)

我:森仔,,,,,唔好成日唔出聲la,,,,

森:我問人ga,,,,

我:問邊個呀?

森:(唔出聲)

我:下,,,,,

森:你唔好理la,,,,,

我:我點可以唔理ga??鬼都冇可能知咁多野ga,,,  

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
森:總之哩本日記.,,,,世界上係得一本,,,,如今比你得到,,,
  你應該好好利用佢,,,,,

我:(拎住本日記係度諗)無論點你都唔可以入去,,,,
  我寧願唔知更多更多既野,,,,我都唔會用你既自由去換未來..

突然有滴水滴左落我隻手度,,,,,
哩滴水我感覺到係森仔流既,,,,

我:我要要番對陰陽眼,,,,

之後我就拎起支筆.....係本簿度寫la,,,,
〔點樣先可以有番對陰陽眼??〕
本書即刻顯出黎,,,,
〔1)拎一支有陰氣既針,,,,直插落2隻眼度,,,,
 等隻眼流出綠色物體出黎..先好停
 咁樣就會有陰陽眼ga啦 !!
 2)去開..

我:森仔,,,,你見唔見到呀??本簿答左我la,,,

森:第1個方法唔用得,,,,,

我:點解?

森:咁樣一整,,,,會好痛ga.....如果冇野流出黎既話,,,
  就要越插越入,,,,,直到d綠色野流出黎為止,,,
  支針就可能出唔到黎ga啦!

我:問題唔係痛唔痛呀?係邊有一支陰氣既針呀,,,

森:唔好試呀,.,,,,諗都唔好諗呀,,,,

我又拎起支筆,,,,係本簿度寫,,,
〔點先可以拎到一支有陰氣既針?〕
本簿回我..
〔搵一隻鬼呼d陰氣落支針度,,,〕

我:森仔,,,,你睇到la..你要幫我呀..
  我去開既話..我ar媽一定唔會比ga..
  上次ar芯都係咁la..佢都冇事la...

森:ar芯唔同你呀..佢果陣果隻針係〔山〕陰陽眼ga,,,,
  你而加開呀,,,,開比〔山〕係痛得多ga,,,,

我:(諗左陣)

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
第一個方法好似好痛....

頂部
Kee}
高級會員

會員編號 22325
精華 3
積分 4216
帖子 789
威望 2 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 紫-!
閱讀權限 90
註冊天數 6883
來自 ...
狀態 離線
  閱讀全部
森:我係唔會幫你ga..
我:森仔,,,,,除左第一個方法之外冇ga啦,,,,
  第2個方法係冇可能ga,,,
森:唔得..
我:(我去拎左支針..之後入左個樽度..)森仔..
森:小津..你唔好傻la....
我:當我最後最後一次求你la....我真係好需要哩對陰陽眼ga..
  我唔驚痛呀..我真係唔驚呀..
森:小津..
我:你呼淡陰氣落去la..
森:唔可以咁ga..唔可以用哩..
我:唔好再講la..你唔幫我冇人幫我ga啦....

之後我見到有陣綠色既物體呼出..
我就即刻拎支針過去la..
突然支針全部變晒綠色..

森:唔好呀..
我:好多謝你呀森仔..
之後我望住塊鏡將支針慢慢插入隻眼度..

真係好痛好痛..我越插越入..
支針插到一半都未流出綠色既野..
我成塊面青晒..個口唇白晒..
不過我忍..我唔可以忍受見唔到森仔既生活
我另一隻手渣實自己個大脾..
我心諗..點解仲未流ga....
我:好痛呀..(我終於忍唔到la)

支針差唔多成支插左落去la...
突然我感覺到有野流出黎la...
不過哩d唔係綠色既野...,而係血....
d血沾滿晒我隻眼..連眼珠都見唔到,,
我:好痛呀..(之後暈左)

我:(攬住佢)我終於搵到你la..
  我搵左你好耐la..你知唔知呀?(我係咁喊)

突然ar深推開左我....

之後跑走左..只係剩番一張子比我..

我:唔好走呀..ar深....番黎呀....
我拎起果張子..一睇..
〔2個世界既人係唔可以係埋一齊ga〕
我:唔得呀..番黎呀..

突然我掙大隻眼..
我:ar深....唔好走呀...番黎呀...

媽:ar女....你冇事啦?你冇事就好la..
我:媽?(原來岩岩係發夢)
媽:你嚇死我la..嚇死我la..(攬住我)
我:媽咪,,(攬緊佢係咁喊)
媽:下次補衫叫我幫你呀麻..唔好自己補la..知唔知呀?下..
我:補衫?我岩岩明明..
媽:唔好講la..你知唔知你岩岩支針插住隻眼呀..
  嚇死我la..以後..你話點就點..
  唔好做埋d令我擔心既野啦下..
我:哦..

我一掙大眼望唔到森仔..
即係..我整唔番對陰陽眼..

媽:我落去整野比你食..你休息一陣la..
  唔好再拎d危險野la..知唔知呀?
我:哦..
之後一拍..房門一關..
我見到森仔呀..佢飄緊過黎..
我係咁〔擦〕自己隻眼..
心諗::真係森仔?我唔係發夢?我有番對陰陽眼la?

森仔坐左係我張床度..

我:森仔..我係唔係可以見到你la?我唔係發夢呀可?
森:唔係呀..你既痛冇白費呀..你有番對陰陽眼la..
我:(係咁喊)(之後摸森仔塊面) 我可以摸到你呀..
森:(捉住我隻手)係呀..
我:(我望住自己隻手)我可以摸到你呀..我可以掂你la.

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...