加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 常見問題集____
載入中 ...
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
I-See幣 14823 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-6-15
註冊天數 6893
來自 § 格林童話@ princess §
狀態 離線
  只顯示 口牙•果 的帖子
常見問題集____

我見大家都好多問題問...
以下有好多之前問落既問題,
但我試下答下大家啦...
大家又可以問下我,
睇下我識唔識答...

ROYAL CORNER

護膚品推介//比名牌更平//比名牌更有效

ROYAL CORNER //想睇?想問?想買? click here
http://www.hkisee.com/viewthread.php?tid=104902&extra=page%3D1

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6893
狀態 離線
1. 我塊面上有d中學時代既暗瘡印, 果時乜都唔知, 一比我細佬見到有暗瘡, 佢就會好熱心咁幫我"擠", 唔知係咪果時"擠"唔清或清潔護理唔好, 所以留左d印(凹凸的), 唔知係咪冇方法撫平既呢?

reply : 你可嘗試做水晶磨皮+(去印的產品,此項產品是較為貴也較刺激)

2. 我平時早晚都會塗護膚品, 每日早上起身同中午飯前/後照鏡都見自己油光滿面, 我想問中午時是否應該洗面, 洗完面要塗什麼嗎?

reply : 塗護膚品前當然要先洗面,爽膚水,精華素及面霜,如果你是學基本上是無需茶咁多野,一般做足洗面情序爽膚水,面霜巳很足夠,不要因為面油多而博命洗面
只要在早上護膚的過程中,即茶面霜前可再茶oil-control 打底, 到中午如中午飯前/後也有油光的話,可用1-2張面油紙輕力印下去

ROYAL CORNER //想睇?想問?想買? click here
http://www.hkisee.com/viewthread.php?tid=104902&extra=page%3D1

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6893
狀態 離線
我d皮膚唔知係咪有問題呢~近鼻果2邊面既位都好大毛孔~但係...
冇咁近鼻..即係近耳果邊就差好多(係差超多..我d朋友都話我好誇張....好似係"好好既皮
膚"同"好差既皮膚"咁...)都唔知點算~幫幫我呀

reply :

你意思係鼻兩邊的面頰毛孔比較粗大~~而耳附近的皮膚就好好多??
是因為面部特別是兩邊的面頰油脂分泌會比較多~~接觸的污垢都特別多~~皮膚會比較差~~這
是十分常見的皮膚情況~~情況可以改善的~~放心

頂部
aa*﹏*
初生嬰兒

會員編號 50646
精華 0
積分 436
帖子 7
威望 0 點
I-See幣 11004 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-10-8
註冊天數 6778
來自 h.k
狀態 離線
  只顯示 aa*﹏* 的帖子
我塊面有好多一粒粒就係又唔係暗瘡WO,.黠先可以整走呀@@?..

頂部
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6893
狀態 離線

QUOTE:
aa*﹏*  在 2005-11-9 03:51 PM 發表:

我塊面有好多一粒粒就係又唔係暗瘡WO,.黠先可以整走呀@@?..

你既應該係油脂粒了..

你可以做多d深層&腔油masks & drink more water la...

頂部
y619915
嬰兒上路

會員編號 44332
精華 0
積分 1209
帖子 70
威望 0 點
I-See幣 11056 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-9-24
註冊天數 6792
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 y619915 的帖子
呢個問題唔知關唔關皮膚事~如果唔關既就DELETE去丫~THX

我係幫個朋友問既~佢個頭好油...特別係累或辛苦既時候~同埋因為佢額頭高...就可以好清楚見到~~佢個頭(由額頭至頭髮都係)既皮膚係特別油....又多油脂粒, 甚至有時係誇張到遠睇係好似好"令"面咁~
可以點解決架?關唔關洗頭水既事?

頂部
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6893
狀態 離線

QUOTE:
y619915  在 2005-11-19 12:17 AM 發表:

呢個問題唔知關唔關皮膚事~如果唔關既就DELETE去丫~THX

我係幫個朋友問既~佢個頭好油...特別係累或辛苦既時候~同埋因為佢額頭高...就可以好清楚見到~~佢個頭(由額頭至頭髮都係)既皮膚係特別油....又多油脂粒,  ...

2樣都關架...係因為頭油多所以會令到皮膚生油脂粒和爆瘡....

叫佢試下用d for油性的hair shammpoo 啦...多d用控油既masks啦..

頂部
y619915
嬰兒上路

會員編號 44332
精華 0
積分 1209
帖子 70
威望 0 點
I-See幣 11056 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-9-24
註冊天數 6792
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 y619915 的帖子
已經試左轉洗頭水~但都係唔得..個頭同前額一樣係好油
...有冇d辦法會改善到?洗多d頭會唔會好d?

頂部
無情001
初生嬰兒

會員編號 67077
精華 0
積分 415
帖子 3
威望 0 點
I-See幣 10988 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-11-5
註冊天數 6750
狀態 離線
  只顯示 無情001 的帖子
我個皮膚一到咁既天氣同冬天到春天...
就不停甩皮又好乾...
咁應該點用呢?

頂部
口牙•果
初級會員

會員編號 11236
精華 3
積分 3724
帖子 226
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6893
狀態 離線

QUOTE:
y619915  在 2005-11-25 01:45 AM 發表:

已經試左轉洗頭水~但都係唔得..個頭同前額一樣係好油
...有冇d辦法會改善到?洗多d頭會唔會好d?

唔好意思,我諗我幫唔到你啦...

一係你可以叫佢睇醫生OR 去D藥房度問下D 人睇下佢適合邊隻洗頭水啦...SOR

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...