加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 特別的關係..夠竟我和她.///唉
載入中 ...
andrew123090
初生嬰兒

會員編號 474572
精華 0
積分 3
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 6991 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 30
註冊 2010-10-9
註冊天數 4949
狀態 離線
  只顯示 andrew123090 的帖子
特別的關係..夠竟我和她.///唉

夠竟我同佢係點?真係唔明唔明。。超長,但希望你們耐心看和解釋

我和同班的一個女同學,識了差不多兩年架啦。
我鍾意左個位女同學//其他同學知道,她本身唔信,巳家知道

我們學校本身不會傾計的,真係學校可以無講野,見面直行直過,做到不識。雖然係好冷淡,但我地都有合照過,上年聖誕有交換聖誕卡,今年6月考試,佢都有寫卡叫我加油,依D野我知道唔係好多男同學都有囉,當然個陣我未親口同佢講鍾意佢,但個陣學校見面都好冷淡咁

SMS / MSN 大家有時都會找大家的,通常我唔會主動搵佢,但我好期待佢搵我的,有時佢會搵我,個晚傾咩都好,第2日都好似又係唔識咁,有時傾計可以講幾句,有時可以傾幾個鍾頭。有時大家都有傾下D愛情問題,例如傾下情歌咁/對象等;也會MSN/SMS,我SMS/MSN都好關心佢/佢有事我都會幫她的,佢應該知道的

有時佢SMS話我鍾意班入面C架同學,我話:「我唔係,我只會對你好架炸」但佢半信半疑咁,佢答:「你對C仲好啦!!!」例如我話:「我只會對珍惜你架炸」佢話:「把你的好對C吧」

因為我地學校同班,但大家見面唔理大家唔識咁,咁我問佢你學校可唔可以唔無對我咁冷淡呀。佢第1次答:嘿,廢時阻住你同C;第2次SMS問佢聽日對我唔無冷淡,佢就答:「我不嬲學校都唔理你架啦,我會繼續架啦」

中秋節個個星期,我地SMS好多,但之後又無搵大家一排,但幾日後,大家又會SMS咁搵大家,感覺好似一時好冷淡,一時好親密

跟住,個日又在講開C同學,今次:我SMS同佢講清楚,佢今次一定信我架啦,我話「我唔鍾意C架,我只係鍾意你,你知架!」之後佢話:「唔無鍾意我呀,我唔好架」跟住佢講佢架缺點出黎,我就講我自己架看法,就算個陣佢知道左我鍾意佢,我都話:「我地做好朋友,巳家大家都讀書,我無要求你做D咩,做反巳家巳經好開心。」咁佢個晚都有繼續同我SMS,應入面,都好似平常咁,唔係冷淡。

但第2日,我地又開始唔理大家啦,去到今日,佢MSN問我XG打D咩,我講完之後,就講反大家依4日好似又超冷淡咁,我話我真係唔鍾意你對我咁冷淡呀,之後佢話:我咪講左不嬲都係咁架啦,不過都會繼續同你MSNGE。跟住佢問我好朋友架定義,之後我話你對其他好朋友都唔係咁,對我係咁冷淡,佢話我係「特別的好朋友」,跟住我話你鍾意點就點,之後佢打無奈符號,我話做咩無奈播,跟住佢話:我點解又要解釋,係咪每做一個表情又要同你解釋,跟住我話「唔係,唔無誤會,你唔洗同我解釋的,唔傾啦,廢時嘈。」(我們未試過嘈)

過多陣,佢SMS同我講SORRY,話語氣不太好,佢話:「我唔係唔想理你,只係感覺好奇怪,唔無問點解奇怪,感覺好難講,也許不想有一個錯誤信息,才這樣冷淡,我不知道,不知道。我不懂得跟你面對面做好朋友,我也不知為什麼,所以我才說你是特別的好朋友。

夠竟我同佢點呢,唉∼∼∼

THX FOR YOUR GENEROUS HELP

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
-Taenyk
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動  

會員編號 433943
精華 0
積分 4858
帖子 2178
威望 0 點
I-See幣 13961 錢
GAME幣 288 個
MSN宣傳 273 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2009-3-17
註冊天數 5520
來自 少女時代<3
狀態 離線
  只顯示 -Taenyk 的帖子
可能 您太關心她 但是您的關心已經變成"煩擾"
第二 她可能想令您討厭她
第三 您喜歡她的話 就不要在網上說吧 面對面說會比較感動她(要在一個沒有人的地方)
第四 如果她真的拒絕您 您就順她的意思 做一個她不開心的時候 會聆聽她說話的人吧...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
jfm0072002
嬰兒上路

會員編號 61165
精華 0
積分 405
帖子 52
威望 0 點
I-See幣 11247 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-10-26
註冊天數 6758
狀態 離線
  只顯示 jfm0072002 的帖子
小弟就咁諗:
不如試下個女仔到底系當你系朋友定系當你你情人..
而且你有冇心去拒絕C同同個女仔一齊先??
如果吾系...都吾知點幫你!

頂部
茶果jajii
吹水師父

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:口水第一名
勳章介紹:口水第一名    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 468692
精華 0
積分 14733
帖子 9863
威望 1 點
I-See幣 77320 錢
GAME幣 646 個
MSN宣傳 511 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2010-7-6
註冊天數 5044
來自 那邊=)
狀態 離線
  只顯示 茶果jajii 的帖子
有女仔可能會其實係中意你
bt佢抱住一種唔一起就唔分手的想發
所以佢先會又淡又熱情

我不能讓所有人都滿意,因為不是所有人都是人!

再煩,就把你綁到草船上借箭去
頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
I-See幣 40730 錢
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5011
狀態 離線
  只顯示 viwa1986 的帖子
呢個時候又係我出場喇
(清清喉嚨先)
halo,睇完你個case....我作一個分析,僅供參考。都比較長,麻煩你CC。
我可以100%sure呢個女生對你係絕對有好感,but去到鍾意嘅地步與否就需要進一步觀察。另外,呢個女生可以一直同你msn或者sms證明佢唔抗拒同你來往,后嚟會sd sms同你講sorry,證明佢都會care你嘅感受。所以呢個女生係在乎你嘅。而對於佢講到你係特別嘅好友,呢個問題就係令你困擾嘅point喇。我睇咗咁耐,你一直話個女仔喺學校對你好冷漠,我弱弱咁問一個問題,自始至終,我睇唔到你話你會主動同佢講嘢,或者親近啵,究竟你喺學校有冇主動同佢傾計之類嚟拉近你哋嘅距離呢?因為我見到你話你當唔識得佢,佢又係。再+上佢話你對C君好,咁係唔係因為你平時同C君會比較會有講有笑呢?咁如果你嘅答案係嘅話,呢個女生絕對會覺得你鍾意C君啦,呢個覺得唔係佢認為你鍾意佢,而係一種吃醋嘅行為。佢自問同你sms/msn都可以咁fd,你又話鍾意人,點解現實中冇行動,而係一味要求人哋對你唔好咁冷淡呢?所以,我覺得你不妨主動d喺學校同佢拉近d距離。
最後呢個女仔話「感覺好難講,也許不想有一個錯誤信息」,其實喺佢內心都掙扎緊。究竟係喜歡你定係只係出於一個朋友嘅身份而介意你對其他人好呢?佢擔心自己係習慣有你嘅陪伴而唔係真正喜歡你,有害怕進一步之後打破朋友關係,但唔一定係你想要嘅,到時候連朋友都唔再係。所以,女仔係好矛盾嘅動物嚟架。
所以,愛一個人,唔凈係用口嚟表達,行動代表一切,你應該明白嘅。
唔知道我有冇分析錯啦,鑒於你嘅情況,俾d suggestion你啦:
1.現實生活中,多d同佢溝通,不要旨意人哋為你改變。
2.懂得留意佢在校嘅點滴,及時送出你嘅關懷。
3.令佢習慣生活中有你,喺需要你嘅時候,你會及時出現。

我要發表嘅係咁多了。希望可以幫到你啦,有問題可以大家交流下。不過希望你先放低思想負擔先,唔好太擔心,畢竟愛情不是靠想的……that's all...add oil ;)

頂部
-Taenyk
吹水學徒

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動  

會員編號 433943
精華 0
積分 4858
帖子 2178
威望 0 點
I-See幣 13961 錢
GAME幣 288 個
MSN宣傳 273 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2009-3-17
註冊天數 5520
來自 少女時代<3
狀態 離線
  只顯示 -Taenyk 的帖子
回復 #6 viwa1986 的帖子

睇到我..看破紅塵 立地成佛了~ 由一句halo講到天地萬物 日轉星移既個道理...

頂部
andrew123090
初生嬰兒

會員編號 474572
精華 0
積分 3
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 6991 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 30
註冊 2010-10-9
註冊天數 4949
狀態 離線
  只顯示 andrew123090 的帖子
真係唔該你地的解答

RE viwa1986

1我係學校有試過GE,有試我會主動同佢講野,佢會只係應1句咁囉..
2我同學校D女仔都有講有笑,不過一時時啦,其實會有時特登係佢面前做。想佢知道我同其他女仔都可以傾到/佢都可以傾到
3我係佢面前,我會個腦咩都唸唔到= =,唉,每次都係,也許怕丑/緊張掛。咩都唔識講,因為我地無單獨相處架時間(佢DFD一定會係到)
4我同C傾計,好多時調會/講座/上堂都座埋一齊。只係因為大家學業上有問題一齊座+傾傾等;同埋C知我鍾意個個女仔

THX 你地多一次;>

頂部
茶果jajii
吹水師父

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:口水第一名
勳章介紹:口水第一名    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 468692
精華 0
積分 14733
帖子 9863
威望 1 點
I-See幣 77320 錢
GAME幣 646 個
MSN宣傳 511 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2010-7-6
註冊天數 5044
來自 那邊=)
狀態 離線
  只顯示 茶果jajii 的帖子
令女姐姐好正!

我不能讓所有人都滿意,因為不是所有人都是人!

再煩,就把你綁到草船上借箭去
頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5011
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 andrew123090 於 2010-10-9 19:17 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
真係唔該你地的解答

RE viwa1986

1我係學校有試過GE,有試我會主動同佢講野,佢會只係應1句咁囉..
2我同學校D女仔都有講有笑,不過一時時啦,其實會有時特登係佢面前做。想佢知道我同其他女仔都可以傾到 ...

咁你要大膽d喇,唔好一片空白喇XD
因為女仔唔會用男仔嘅角度去思考,反正就係非常奇怪嘅動物。所以好多嘢唔好想當然,反正大膽d啦XD

頂部
viwa1986
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 471097
精華 0
積分 3415
帖子 2563
威望 0 點
GAME幣 230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2010-8-8
註冊天數 5011
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 瘋癲記憶茶果 於 2010-10-9 19:18 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
令女姐姐好正!

乜嘢正先,果果-3-

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...