加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: (轉).真人真事,就因為相識如像童話 但偏偏結果是這樣
載入中 ...
寶寶:)
版主

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
I-See幣 6081 錢
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2008-1-24
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
  只顯示 寶寶:) 的帖子

QUOTE:
原帖由 -_小婉{K}` 於 2010-4-15 07:56 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
supp*寶寶yeahyeahyeah!!!`

thx小婉:)  yoyoyo

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
版主

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
我又黎啦...:)
雖然冇咩cm,,
但我都會post落去嫁
今次會加埋啲顏色落去..
等你地有心機啲睇啦

第七章-表白
由比賽個日 ..晚晚我都係度諗我係咪要表達我對佢既心聲呢??
但係唔講既 咁我所做既咪白廢...
唉 講左又唔知佢會唔會接受
唔講又好似對唔住自己同佢咁
感覺上我覺得佢對我應該都有feel 但係唔知真定假
但係自己對佢真係100% REAL
隔左幾日 我嘗試sms佢睇下可唔可以約佢出黎
----琳
    琳 你今晚可唔可以出黎?
                   ----助

個陣我上緊堂 我冒住佢同我都有可能會被收電話既風險
就sd左比佢  隔左一陣
----助
    嗯 ok ..不如放學前門等啦
                  ----琳
由比賽完左同個日 成個人都無乜心機同動力
d fd叫我完完全全都唔想應唔想理
終於捱到放學  我早放d  所以我等佢  過左5分鐘 佢出黎啦
琳: sorry呀 又要你等啦..sorrysorry!
我: 唔緊要啦 ..
琳: 係呢?你搵我有咩事呀??
我: 哦 無 諗住同你食夜晚個餐姐
琳: 哦 ok呀 依家都5點幾 咁行陣先囉
一路行一路好似無乜精神 好似個人無乜目標咁 佢又周不時望下我 但又無出到聲
之後我地去左食粉 (過程普通 無乜特別)
食完之後 我同佢去到附近既公園歇腳  我望個天 個天真係好大 但係想講比佢知但又唔敢講
我同佢無出聲維持左10分鐘 我忍唔住了
我: 阿琳
琳: 嗯?(望住我)
我: 如果我問你一個男仔只係見過個女仔幾次就鍾意左佢? 個女仔會唔會鍾意佢??
琳: um.. 其實都係講環境因素 同感覺架姐..
我: ...哦 係丫
琳: ...
我: 咁如果個男仔好細個就已經食煙  性格唔好  鍾意出夜街同班fd出蒲 你會唔會鍾意佢?
琳: 咁...佢係對我好ge 我唔會介意
我: 咁如果佢係一個比唔到安全感人架呢?
琳: 比唔到姐係點?
我: 姐係有緊要事搵佢唔到..成日都唔係幾理你 又成日出街玩但又唔話你知去邊果d啦
琳: um..你係咪講緊你?
我: 係 .. 我係呢d人 但係我好肯定同你講我對你係認真 絕對唔係玩你
琳: ....你鍾意我d咩呀?
我: 唔係因你既外型去鍾意你 由果次同依家你係唯一一個會去關心我既女仔
琳: ...(望左落撻地度)
我: 我真係為左你好好咁去練習 你係唯一一個會令到我咁 你會唔會比次機會我呀?? 再或者你比個試用期我都得架 你試過發覺同我
     唔夾可以繼續做朋友架.. 可唔可以比我去做你係既身邊人呀?

琳: 你真係鍾意我?一定唔會玩我?
我: 我講過 我發誓 我唔會 我會既天打雷劈 不得好死 ..比次機會我啦 好無呀
琳: 咁.. 暫時比住機會你先啦 可能第日我會收返架
聽到我真係好開心 我終於解決左呢個問題啦
我以後唔洗再擔心啦...  但係carmen...
(待續)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
I-See幣 3865 錢
GAME幣 145275 個
MSN宣傳 1222 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-8-20
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子
繼續牙-口-! 好睇

頂部
freyalo
初級會員

會員編號 464632
精華 0
積分 133
帖子 123
威望 0 點
I-See幣 7669 錢
GAME幣 787 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2010-4-19
註冊天數 5123
狀態 離線
  只顯示 freyalo 的帖子
好睇呀; 努力-)

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
第八章- 被阻礙的感情(內有粗口請勿介意)
隔左一排 我同阿琳一齊已經半年了
大家都已經升左f.4
我理科 佢文科 仲係隔離班
我同佢一齊左呢段時間 雙方都唔係太想比其他人知..
因為d 人實在太煩了
只係圍內既fd/兄弟姊妹先知 其他都無諗住要公開
無論係返學/ 小息/lunch /放學 我地都係走埋一齊過
有時佢想搵我個陣會到我班房門口 我都係一樣
偏偏就比d八公八婆察過到

中四個個學年 我就編左係Carme隔離
開頭都無乜野ge 坐係我後面一個同我ok熟既女仔---阿君
有日阿君塞左張紙比我 上面寫住:
「 喂 Carmen前幾日係班房淨你唔係度個陣 同我地講話佢鍾意你 佢知你同緊阿琳一齊 佢話要介入wor」
心諗: 「佢做得d咩姐 我唔信佢可以阻止到我地囉」
上上下堂 阿sir話要小組討論~
我就同carmen 阿君 同另外一個男仔一組..
傾談之間 個carmen係咁痴埋黎 唉.. 好煩
佢愈痴愈埋 我就愈郁愈過 扮無事
之後小息 我見阿琳係佢個邊班房門口等我
我就係諗住行過去個陣 個carmen 專登企係我面前 唔比我去
又話功課唔識 d英文太難 要我教佢
擾擾攘攘咁過埋個小息 阿琳好唔開心咁返去班房
當我坐返埋位 carmen拍張野埋黎
係度講埋d 不知所謂既野好似想離開我同阿琳咁...
都算 我忍 ... 費事搞到咁多
去到lunch  我去左阿琳班房接佢落樓食飯
我: sorry呀 我唔係專登架 但佢係咁拉住我
琳: 你唔識推開佢架咩?!
我: 咁我推開佢 掂到佢唔知咩位 咁你就誤會我啦
琳: 算啦 唔好再有下一次啦 佢份人咁咩 郁d就煩住哂 小心佢好d
我: 嗯 知道啦
突然carmen行埋黎扯住我 話咩有野同我講 好似話關於阿琳
拉黎拉去 ..阿琳塊面黑哂 好唔開心
我忍唔住: 想點呀你 有咩就係度講啦 你知唔知你好叉煩架?
carmen: 屌你 係你唔撚過黎先會咁咋喎
我: 有咩唔比得我條女知?
carmen: 我整係想講你知咋過 無諗住要講埋比佢知囉
我: 妖 好心你啦 你咪撚煩我啦 你真係好撚煩 我小息搵佢 你又知煩叉住哂 想點呀? 你鍾意我又點? so what? 我唔撚受 ok? 咪撚再煩我ok?
carmen: 唔撚ok囉 咁你咪撚怪我 我心情唔撚好就搞鳩下你條女 你咪撚嘈
我: 你收皮拉 你以為你真係大家姐? 我怕你? 慳d啦 係郁就郁我 我驚你? 驚你吹雞砌柒我?
琳: 算啦 咪同d咁既人嘈(拉住我)
我忍因為有個阿sir行緊過黎睇下發生咩事 費事出聲 個carmen發癲發到唔知去左邊
最好佢就唔好阻住哂
返到班房 又要同佢fd講 但間接話我知 佢唔會罷手
事後 我sd 左sms比阿琳 叫佢放心唔洗擔心 無論carmen 做咩 我都會保護佢 我唔想我愛既比人傷害
過左幾日無乜事 ....不過(待續)

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
第九章- 打交<內有粗口 請勿介意>
個幾日一路都無乜事
今日我第二個小息都係照樣搵阿琳
阿琳就話一陣個堂要test 唔可以傾咁耐
咁我就行返去班房
突然覺得呢個小息好悶 始終唔可以陪你耐d
希望你合格啦 咁樣你就會有信心繼續讀落去

到左lunch 因為個堂阿sir放遲左 所以遲左少少先可以搵佢
我未出班房 門口就有個隔離個女同學走黎我班房同我講
女同學: 喂 你女朋友比人蝦呀 你快d過去啦
咁我衝過去 阿勇都跟埋黎.. 眼前見到三個男仔蝦一個女仔..
個女仔係度喊 三個男仔仲係掟緊佢d野..
「你地玩完未呀?」 我好大聲咁講
4C成班望住我 我走去阿琳面前 :「佢地有無整親你邊度?」
阿琳喊住咁檸頭 班仔企緊埋黎...
一個四眼既企黎推開我:「你係佢條仔呀? 聽講你打波好撚勁架喎?」
又一個好肥既:「勁就有用啦咩? 最後咪係要頂佢個位 正一垃圾!」
另外個個無出聲 仲係度掟野.. 我望住佢 佢仲係度掟
我見到前面有張鄧 車埋佢隻腳度
掟野個個講: 「你痴撚線架? 我得鳩罪你? 你車柒我?」
我: 「我幾時車你? 邊隻眼見到有架車車到你?」
好肥既: 「咁我依家郁鳩你 睇下邊個會出聲?」
然後好肥既同個四眼2條友推我落黎打我右邊塊面 阿勇沖埋黎扯開佢地
阿勇: 「咪過份好喎 打咩人呀? 唔夠人講打人?」
掟野個個:「連你打撚埋好唔撚好?」
之後Carmen入左黎 見我訓左係地
佢話: 「我叫你地玩姐 洗唔洗玩到打人呀?」
我企係身 我問:「 玩? 你叫呢3條仔搞佢? 哦 ? 咁姐係撩人者賤啦? 你都幾犯賤架喎 我見到你我避你 你依家叫人搞我條女?!」
Carmen唔出聲 我拖住阿琳出左去
阿勇: 「你再試下搞佢地 你睇下你既後果會點?!」
四眼: 「丫 .. 係呀係呀 我好驚丫 打我丫 打我丫笨 垃圾」
我等我等左成2個幾鐘 終於放學 我叫阿君接阿琳走
我出到學校門口見到戒仔、大細孖、阿豪佢地四個
戒仔: 「嘩 屌你 你比人打到咁撚樣」
我: 「唔通我係佢面前還拖?」
細熊: 「妖 唔鳩見你幾日 你就比人郁 你傻撚左?好彩我同阿哥今日得閒咋 唔撚係既以後唔撚洗見 到時插香見」
講講下  個3條仔終於出黎啦 等都等得頸都長埋
我拍個肥既博頭 : 「喂 夠彊跟我黎呀」
個肥既好似就燥底 又怕蝕底 :「怕你? 頭先你都成隻烏龜咁啦 跟咪跟」
去到 我四個fd坐左係度 其中一個講
豪: 「勁喎 3條仔聽一條女講? 咩世界呀?奴隸咩?真係過癮
四眼: 「嘩 你個垃圾吹雞?」
我: 「我無吹雞呀 我搵佢地傾心事之嘛」
肥仔: 「唔夠打搵人? okok我地唔mind 我地怕咩? 唔怕囉」
細熊最易燥 佢走埋去問個肥仔: 「咁如果我唔撚係用手郁你 你驚唔撚驚?」
肥仔: 「我驚? 我知你驚你地打我唔痛咋 你地咁細力」←仲要笑住講 我就企埋一邊
細熊搶左佢阿哥支樽 一野車埋去 個肥仔額頭流血
細熊笑住問: 「咁樣痛唔痛?」 肥仔唔出聲
我走埋去問個肥仔: 「我諗咁樣唔痛^^ 咁樣先痛 」一拳打落個鼻度 流鼻血
四眼問我: 「你地5個郁我地3個?」
豪: 「我地3個都未郁你地 都唔算5個 你點睇到5個架?」
我: 「我知點解」 伸手搶佢眼鏡 再問佢: 「咁樣清唔清楚d?我記得係你同個肥仔打我 仲話我垃圾架嘛?」
四眼: 「咁又點 你唔係?」
戒仔: 「你收下聲啦 唔想比人打既就收下爹先啦 你估你四眼好撚型咩?」
我個陣真係覺得佢同個et好煩 我沖埋佢打完一件又一件
我: 「你地真係好嘈 你地真係好野? 好搞唔搞我條女? 你地咪再玩多次囉 再玩咪斬手指囉 講得出做得到囉 我怕咩? 我唔怕比人踢出校喎 撩人者賤 打死無怨」
3條on9仔 跑住返屋企 個陣阿琳係咁打比我 我無聽
我返到屋企先同佢講... (待續)

頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
I-See幣 3865 錢
GAME幣 145275 個
MSN宣傳 1222 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-8-20
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子
繼續-口-!
條仔好惡xd
我覺得個女仔會吾like

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 #;dIC.` 於 2010-4-27 06:45 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
繼續-口-!
條仔好惡xd
我覺得個女仔會吾like

唔可以向惡勢力低頭

頂部
kate.tang
初級會員

會員編號 465475
精華 0
積分 500
帖子 184
威望 0 點
I-See幣 8466 錢
GAME幣 115 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2010-5-7
註冊天數 5105
狀態 離線
  只顯示 kate.tang 的帖子
我都覺得好好睇-v-;
好少會有男仔po依啲

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...