加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 轉''俾老師鬧ge時候......
載入中 ...
戀愛妄想症×]`
吹水學徒
綜 合 傻 婆 症

會員編號 378899
精華 0
積分 3599
帖子 2083
威望 0 點
I-See幣 18742 錢
GAME幣 618 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-10-13
註冊天數 6186
狀態 離線
轉''俾老師鬧ge時候......

被不同的老師鬧,就會有不同的反應
第一招
呆望(女仔會岩用d)
當老師(特別係d勁惡,好串ge Miss!)鬧你,你就可以企定,上身微微傾向老師,對眼要最近個老師對眼 ,睜大少少(目的無形地「凶」個老師) 心入面lum:你鬧我?我唔聽呀~要罰咪罰law~搞唔多野....等等 鬧個老師ge說話,個「勢」就會漸漸出左黎....如果個老師鬧鬧下,開始覺得唔自在,鬧得冇之前咁順暢,個身仲想挨後,表示你就黎成功,請keep住...
P.S. le招係我ge一個同學教我~佢話試過咁樣整到個Miss喊 (勁!), 俾人鬧,要狂bear住人地隻眼係好辛苦,用前請先慎重考慮
第二招
喊!(女仔對住新黎,好好蝦o個d阿sir絕對好用)
好簡單~不過要d演技~ 一開始俾佢鬧ge時候,dup低頭,唔敢望佢咁~ then~到咁上下,鬧左一陣ge時候,就用你地發達ge淚線同情感,喊出黎~喊ge時候就要開好望下個阿sir(當然,要做得自然d)~第一,俾佢notice到你喊~第二,等佢驚(如果個阿sir係驚女仔喊ge話....不過應該都冇乜邊個阿sir係唔驚女仔喊...)到佢由鬧你,變成:好啦~唔好再喊啦~ o個隻,安慰你呢~你應該好快就有得走~
le招最難ge係,要喊得真,喊得似~記住,見到個阿sir嚇到雞咁腳ge時候千祈唔好笑,le個係關鍵!
第三招
喪串(壞ge男同學常用,專對付成日俾人蝦geMiss,如果o係課室,d同學o係哂度就最好)
都係好簡單,一個字,唔好俾佢講完一句句子~好似:
Miss:陳小明....(學生:咩呀?!)你唔好再係咁啦下!(學生:即係點呀?!)你再嘈..(學生:咁點呀?)拿你再係咁呢...(學生:【講d o個個Miss最可能會罰ge野】三點半之後留低培你呀嗎~)..........唔係!(學生:咁點呀~?)
like this啦~最緊要有轉數,同識搞gag~ 因為要d同學笑!等個老師一時間唔知點好
第四招
笑~( 男仔對住阿媽級ge Miss)
老師一路鬧,你就對住佢,發出你用黎遮醜~四萬咁ge笑容~懢懢戒戒咁~怒氣,自然會消
第五招
假!(百搭~老少咸宜,不過最好係d玩得ge老師啦~)
就係一個字,「假law」~!老師一路講,你就一路「真誠地」狂點頭,對眼要望住老師!個嘴要緊緊合埋~有少少扮「可憐」~
第六招
真誠打動(做得好ge話~一定得!)
要俾個老師知道,你「真心認錯」!重點~貶眼次數,要比平常多~ dup低頭~有時望下個老師~適當時候點下頭~要有「悔意」~好似真係聽緊佢講野咁

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
^-^~~小糖~~^-^
初級會員

會員編號 175467
精華 0
積分 877
帖子 158
威望 0 點
I-See幣 13045 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-6-12
註冊天數 6674
來自 媽咪架肚
狀態 離線
哈哈,,真係得意
估唔到有咁多招數
不過得閒都可以試下同D同學講

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
蚊-_-`
高級會員
i笠u-v-

會員編號 307860
精華 0
積分 1183
帖子 676
威望 0 點
I-See幣 13115 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-4-20
註冊天數 6362
來自 ;>
狀態 離線
  只顯示 蚊-_-` 的帖子
第1招岩哂用xd"
thz-)

頂部
s!um0n?!`
吹水學徒
膠 蚊 仔 xD `

會員編號 272833
精華 0
積分 3451
帖子 2371
威望 0 點
I-See幣 9431 錢
GAME幣 299 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-8
註冊天數 6433
狀態 離線
  只顯示 s!um0n?!` 的帖子
又真系好多招喎xd.
幾岩用ava!`

頂部
〝翼×£〞
初級會員

會員編號 380135
精華 0
積分 403
帖子 113
威望 0 點
I-See幣 11042 錢
GAME幣 130 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-10-19
註冊天數 6180
來自 『○口翼の街道口○』
狀態 離線
  只顯示 〝翼×£〞 的帖子
我輸啦/ 3 \
我用下尼d招先~!

頂部
MG.V_Vll
吹水哨兵
棒棒fANzz*

會員編號 297585
精華 0
積分 19881
帖子 10254
威望 0 點
I-See幣 25782 錢
GAME幣 1491 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2007-4-1
註冊天數 6381
狀態 離線
  只顯示 MG.V_Vll 的帖子
喊果招我就做唔到喇-`
不過其他既好似幾w0RK 咁""

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...