加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 轉﹏○°×惡作劇之吻×°||﹍
載入中 ...
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
I-See幣 8471 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 tommyp_lau1994
閱讀權限 40
註冊 2005-9-13
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
  只顯示 一杯花茶 的帖子
轉﹏○°×惡作劇之吻×°||﹍

﹏○°×惡作劇之吻×°||﹍

---------------------
敏:佢係一個好平凡既女生...好純同埋擁有巨蟹座母愛既特質...就係佢由心所發出既真愛感動左龍...18歲

龍:佢係一個女生心中既理想對象...好型同埋擁有天秤座英俊既特質...但係佢只愛敏1個...一開始就好鐘意對敏惡作劇...19歲

心:佢係一個學校知名既令女女生...好人同埋擁有獅子座花心既特質...佢係敏最好既朋友...一直鐘意龍...19歲

傑:佢係一個學校知名既劍擊手...好令仔同埋擁有雙子座考順既特質...佢一開始就鐘意敏...直到依家從未變過心...20歲

配角**

之:佢係一個男生心中既理想對象...好索同埋擁有水瓶座懶散既特質...暫時冇鍾意既人...因為佢一直唔相信愛情終會有奇蹟...16歲

言:佢係LOVE既劍擊成員...佢既性格好怪好愁...但係佢係學校既校草...唔鐘意屋企...因之既出現...佢深深俾之既笑容吸引住...18歲

仲有好多卡...遲D至出現...**

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第1回...**

一個無聊既電話...令我開始左這一場遊戲...

我個名叫做XX敏...
今年18歲...係1個好平凡既女仔...
我讀緊1間好有名氣既書院...
心就係我最好既朋友...
我最希望我會有1段擁有真愛既愛情...
就係1個電話...
令我開始左這一場既遊戲...

今日係8月31日...**早上9:00

baby 你就是我的唯一...**我既電話響起左..

To...you**

8月31日...**
早上9:00

From...惡作劇之人**

我:喂...邊個呀...

佢:咁你估下我係邊個...哈哈...

我:我點知你係邊個...丫...好快d講你係邊個喇喎...

佢:其實我都唔知你係邊個黎ga...你唔識我ga...

我:咪玩la......哈哈...
唔識我點打黎丫...(好無奈的說..= =?)

佢:哈哈...仲駛講ga咩...我可以打到俾你梗係亂打ga la...

我:咩你咁無聊ga...唔該你唔好亂咁打俾人la...唔同你講喇...唔好再打黎嘈住我做功課la...唔該..(好快咁講完就cut左線..)

佢:e個女仔真係可有趣...
baby 你就是我的唯一...**我既電話響起左..我既電話又響起左..唔好又話我聽傑又打俾我嘩..@@!!

To...you**

8月31日...**
早上9:30

From...心**

我:喂...又邊個丫...唔該你唔好再打黎煩住我喇...我仲要做功課ga...(憤怒的說..=w=?)

心:敏...係...係...我丫...心...你今日發生咩事呀...(好驚我的說..@@?)

我:下...係心丫...sorry丫...我仲以為你係果個無聊人tim呀...好采咋...><

心:下...咩果個人呀...@@!

我:頭先有個人無la la打俾我...佢叫我估下佢係邊個...我梗係唔知la...之後佢都唔知我係邊個...仲要係亂打俾我tim ga...
超火呀..)

心:嘩...咁都得...咩e家d人咁恐怖ga...

我:未就係lor...好變態呀...(提起佢
心:好喇...好喇...聽日就要返學喇...你做好晒功課未丫...

我:唉...我仲差好多功課tim ga...咁點算丫...心姐姐...嘻...(暗示左一d野..)

心:哦...哦...我明ga喇...嘻...XDD(好..^^?)

我:哈哈...記住喇bor...

心:好la...唔講住先la...做完再係msn add你la...

我:心姐姐...我嘴爆你喇...100x thx丫...>33<

心:得喇...我就快俾你迷住喇...好la...一陣add你...@@

我:好...886...

心:886...

好采有丫心幫我做埋份中文報告...
如果唔係我都唔知搞唔搞得掂丫...
e家我個心真係舒服晒呀...

baby 你就是我的唯一...**又會係e個時候響起電話既..唔通係丫心..><?

To...you**

8月31日...**
早上10:30

我:喂...係咪丫...心呀...^^?

佢:咩丫心啫...係我丫...岩岩果個呢...嘻..XP

我:又係你丫...都叫左你唔好再打黎...你做咩又打黎ar...@@

佢:因為我就係想打俾你...XD

我:唔好意思丫...先生...我地都唔識既...唔該你要搵人陪你傾...就搵你d朋友陪你傾la下...= =?

佢:就係我想識你...想同你講野...

我:我同你冇咩好傾喎...況且我都唔知你係邊個...你搵你d fds la...唔好再煩好喇...唔該la...好冇丫...(開始發火喇..=w=?)

佢:唔好...我就係要同你傾...XP

我:e家唔係同唔同你講既問題...事關我以後都唔會再聽所打黎既電話...我100x唔該唔好就打黎...得唔得丫...@@

佢:我仲有野想講...

我:咁你有咩想講丫...

佢:你信唔信我e家係你屋企門口呀...

我:唉...唔好再玩la...唔該la...我都唔識你ga...究竟你係咪青山出黎既病人黎ga...(我狠狠的cut左線..=w=?)

突然間...有人敲門...我去開門...點知...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第2回...**

惡作劇...將會帶黎我同佢既緣份...

今日係8月31日...**早上11:00

突然間...有人敲門...我去開門...
點知俾我見到一個似18...19歲...既男仔...
佢都幾帥ga...
但係點解佢會無la la黎我屋企既...@@?

佢:你好...知唔知我係邊個丫...哈哈...

我:你...你...你...(成個人呆晒..@@)

佢:我咩呀...原來你呆起黎既樣子都幾可愛ga喎...(佢用佢隻手提起我既臉..)

我:你...點解...會...黎到e度ga...(我未講完佢就kiss左我一啖..)

我瞪大隻眼望住佢...
我個心唔知點解會跳得咁快...
我未試過跳得咁快ga...
我終於忍唔住喇...
一巴com左落佢到...

佢:舒服嗎...你既嘴唇真係好潤...這個kiss真爽...嘩...正丫...^^?(奸笑..)

我:你快d走丫...我唔想再見到你呀...(我好火的說..=w=?)

佢:唔得...我要再kiss你...(又想再kiss我..@@)

我:放手呀...變態佬...(我又再一巴com落佢到..)

佢:呀...好痛丫...你因住黎la...我xx龍1定要得到你ga...(蓋住佢自己埋臉..@@)

我:好丫...睇下點丫...你再唔走...信唔信我用掃把捧你走ar喇...(我好得逞的說..^^?)

唉...e個人真係唔聲唔聲嚇你一驚丫...
我e家個心仲係跳得好快...
可能我由細到大未試過俾1個男仔kiss過la...
最奇怪既係...
點解佢知道我屋企係邊度既...
e個問題我真係諗極都唔明丫...@@?

今日係8月31日...**下午4:30
突然間...又有人敲門...我今次再次去開門...

心:halo...丫敏...^^?

我:丫心...好采唔係岩岩果個人咋...真係嚇死我喇...@@?

心:做咩事咁怕呀你...有事就同我講la...我1定可以幫到你ga...= =?

我:我...

心:唔駛驚ga喎...講我知la...

我:就係咁既...岩岩...果個所謂既無聊人無la la...上左我屋企丫...@@

心:下...點解...佢...

我:我都唔知點解佢知道我住係邊ga...佢上左黎仲kiss左我一啖tim丫...@@

心:下...超級變態喎...@@?

我:跟住我com左佢2巴...佢就走左...佢個名好似叫做xx龍...嘩@@?

心:下...e家d人真係極度變態呀...@@

我:未就係lo...真係ar...><?(其實我仲好驚ga..@@?)

心:好喇好喇...為左你安全設想...聽日我同你1齊返學la...好冇丫...^^?

我:好丫...有你陪我...我好開心呀...

心:咁不如...我地e家出街lo...

跟住我地笑左1陣就出左去...

今日係8月31日...**晚上10:30
今日同左丫心行左1陣...
搞到我e家好累丫...
我仲好驚會見番今日果個變態佬tim ga...
但係個變態真係幾師ga...
點解我會成日諗住佢既...@@?
唉...都係唔好諗喇...
我冇可能會鐘意e個咁既變態佬ga...
正當我又想訓既時候...

baby 你就是我的唯一...**我既電話響起左..都咁晚la...究竟會係邊個打黎既呢= =?

To...you**

8月31日...**
晚上10:55

我:喂...又邊個丫...

龍:係我...龍丫...可愛既女孩又忘記喇...XDD

我:你又想點丫...

龍:冇...只係有d野想同你講...

我:係咩...但係我冇野好同你講喎...咁點丫...

龍:你聽埋講先la...好冇...

我:好...我就要聽下你有咩想講...@@?

龍:我會日日都會係你身邊...跟住你...

我:你唔好咁痴線la...唔齪你唔好再玩la...得唔得丫...

龍:唔得...我仲要日日跟住你向你惡作劇...XPP

我:你...

龍:哈哈...

我:我無野同你講呀...變態佬...唔好再煩我好喇喎...=w=?

龍:我1定要得到你個心...

我:都費時同你講咁多野丫...晒晒d口水...我聽日仲要番學ga...= =?

龍:係...?咁就好玩...聽日你番到學校肯定有好大既驚喜...哈哈...XDD

我:下...你唔好咁傻la...都費時聽你發up風ar...@@(cut左線..)

龍:今次1定好好玩ga喇...呵呵...e個女仔...我要硬你個心...你飛唔出我個手心掌ga...

我今晚總係訓唔到...
總係諗住個變態佬...
冇可能ga...
單靠1個kiss係唔可以代表我鐘意左佢ga...

究竟丫敏會係9月1日番到學校會有咩大驚喜呢...
丫龍最終可唔可以得到丫敏既心呢...
下回至有分曉...**

頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第3回...**

今年既開學日...
係我最惡作劇既1日...

昨晚我成晚都冇訓到...
搞到我今日好累...
好采今日有丫心打電話叫我起身...
如果唔係開學既第1日...我都唔知會唔會遲到呢...@@?

今日係9月1日...**早上8:00
係學校...

心:終於番到學校喇...

我:......(只係覺得好累...= =?)

心:喂喂...醒下啦...唔好再發夢喇...

我:得喇...e...

心:做咩...@@?

我:學校好似變左好多咁喎...係喇...唔知我地大家讀邊班呢..><?

心:係喎...丫...果邊有塊板得睇喎...(未講完就拉左我過去果度...@@)

嘩...真係好好采...
我竟然可以同丫心同1班...
好開心丫...^^?

我:好野呀...我可以同你班...

心:哈哈...估都估唔到呀...嘻...

我:咁你以後要多d幫我喇...我要向你多多指教ga喎...XDD

心:好呀...每次幫你...都要收你每小時...$$100...有冇問題丫...XPP

我:唔好咁la...心姐姐...XDD

心:哎唷...怕左你喇...見係你啫...哈哈...

我:嘻...

我地一邊傾一邊大笑...
傾左1陣之後...

鈴...鈴...鈴...鐘聲響起左...
又係到集隊既時候...
我地又要聽埋校長訓話...講真佢真係好煩...@@
點知仲以為係校長所訓話...
點知竟然係1個好無聊既學生...身高有d似18...19歲既學生...
講真...我真係睇唔清楚佢既樣子...

佢:各位...你地好...你地係咪覺得1開學...見到係台上訓話既人...係我...而唔係校長...係咪好好奇呢...其實校長唔能夠上台既原因係因為...咩呢...咁你地知唔知...不如你地估下la...大家想答既可以舉手ga喎...XPP(嬉皮笑臉既說..)

心:丫敏...e個人真係好有問題...咁既問題都好問既...= =?(好無奈既說..)

敏:未就係lo...簡直係廢話...(好唔耐煩既說..)

我地就1路企...
之後都有幾個人舉手既...

人:係咪因為校長病左...

佢:點會呢...校長咁鬼健康...10年都未病過...個人成隻白老鼠咁...點同佢做實驗都唔會死ga la...係咪先...XDD

佢一講個個同學都係度笑...
有舉手既同學個個都估錯...
就係因為e個咁既無聊人搞到我地企左成10分鐘...我真係好火呀...@@

佢:唉...咁都答錯ga...你地真係想知...^^?

人:想丫...(大嗌...)

佢:好la...見係你地就講你地知喇...原來...原來...校長佢...因為要幫我追條女而唔返學呀...XPP(佢未講完個個同學都係咁笑..)

人:為左幫你追條女而唔返學...真係可笑既笑話呀...哈哈...哈...

心:嘩...點會丫...校長既性格我地最清楚la...係咪先...

我:未就係lo...佢點會為左1個學生而追女ga...佢都傻ga...=w=?

佢:我知...你地會覺得好好笑...但係校長咁樣做...你地唔覺得會好開心ga咩...日日都唔駛聽佢訓話...佢剩係做我丫四...我就日日都上台同你地講笑話...你地唔係應該覺得好開心ga咩...哈哈... 仲有...我黎e間學校係為左1個女仔...因為我上次亂打電話...就打中左俾佢...仲上埋佢屋企kiss左佢一啖tim...哈哈...我1定要捉硬佢個心...因為我xx龍要做既野1定會做到...我仲要得到佢成個人...成為我既白老鼠之1...

講到e到...
有好多同學都笑佢...
但係對我黎講...
係1種惡作劇...
因為果次惡作劇既人原來係佢...
我諗佢1定會日日跟住我...
向我惡作劇...天呀...點解佢會出現係我面前ga...

我:心...佢就係果個變態佬喇...@@

心:下...係佢...

我:咁點算丫...@@

心:唔驚...我絕對唔會俾佢傷害你ga...^^?

我:唔唔...你係我最好既心姐姐...XDD

心:駛咩講呀...^^??

我:嘻...

聽左個無聊人講左30分鐘之後...
終於有得返課室喇...
跟住miss就入左課室...

miss:good morning...class...

人:good morning...miss...

miss:好喇...各位同學...今日會黎左1個新生...佢就係...

龍:大家好...我就係今日係台上講野既xx龍...我黎e班係為左1個女仔既...XDD(對住我奸笑..)

a:嘩...佢真係好帥丫...唔知佢講果個女仔係咪我呢...呵呵...

b:你咪傻喇...你咁豬...係溝都係溝我先la...

c:咩呀你地...龍係我ga...

佢地係咁嘈...真係好煩呀...

miss:好喇下...唔好再嘈喇...e家miss同xx龍同學分好座位...咁...你坐係xx敏隔離la...

龍:係既...miss...

佢行緊過黎...
我個心跳得好快...
就好似當時佢kiss我1樣...

龍:可愛既女孩...我地又見面喇...原來你叫xx敏既...好la...我就叫你丫敏la...XDD

我:敏...敏...聲...好好聽丫...仲有呀...家陣同你好熟咩...

龍:唔熟...?唔係點會同你kiss過先...呵呵...

我:你...(好火..)

龍:點呀...俾我串到冇聲出哩...都叫左你ga喇...

我:你變態ga...@@

龍:我1定要得到你個心...我鐘意你...

我:你都傻ga...我唔會鐘意你ga...蠢材...=w=?

龍:哈哈...睇下點...有朝1日你會做我女朋友ga...仲有...我仲會日日向你惡作劇...怕未丫...呵呵...

我:哼...家陣我好怕你咩...

龍:好...係你講ga...到時唔好後悔呀...嘻...(奸笑..)

今日1開學就俾佢惡作劇...
唉...都唔知聽日會發生左d咩野事tim ga...
第4回...**

因你要既出現...改變左我既人生...

今日係9月1日...**中午12:30
終於到左中午時間喇...><

龍:傻豬...1陣一齊食飯la...好冇丫...XDD

我:e家同你好熟呀...仲有...我叫丫敏...唔係叫傻豬丫...

龍:都1樣啫...大家都有feel...唔怕la...就1齊食飯la...XPP

我:唔好意思...係你自己有feel啫...仲有好心你啦...如果你要同傻豬食飯...就去"豬難"到搵下...同佢地食la啦下...@@(好火..)

之後miss行左過黎...

miss:xx龍...你唔好食飯住...你今日返學遲到...我都未計你ar...唔該你去罰埋抄...只准出去食飯...=w=?

龍:下...miss丫...話晒我都係新生la...唔好咁對我la...

我:呵呵...miss...我唔阻住你地傾喇...我出去食飯先lu...嘻...(懶得逞既說...之後我就走左去丫心到..)

心:敏丫...不如1齊出去食lurch la...好冇丫^^?

我:好就好喇...但係...

心:但係咩先...@@?

我:係咪你請先...嘻...

心:哦...梗係la...唔通我會好"姑寒"咩...呵呵...

我:好野...都話心姐姐好人ga la...

心:哈哈..

.之後我同丫心去左m記食lurch...

miss:55...好la...係喇...龍...記住喇下...罰埋抄至出得去食飯...

龍...哎呀...miss丫...我都唔好熟悉學校d野...可唔可以搵個同學幫下我先得ga...唔係我點識做啫...XDD

miss:唉...真係怕左你呀...食先飯返黎...同我立即返黎...我會搵人幫你ga喇...(好無奈既說..= =?)

龍:thx you...miss...^^?(話未講完就1支箭咁出左去..)

今日係9月1日...**中午12:55
係m記...

心:丫敏...不如你係度坐住先la...我出去幫你買埋你個份...

我:好呀...記住要快d返黎丫...我等緊你ga...

心:得喇...未咁囉唆la...XDD

我:係ga喇...事關我好冇耐性ga...XPP

丫心出左去1陣...
竟然俾我撞到佢...

龍:哈哈...見到我係咪好開心呢...XPP(奸笑..)

我:咩你唔係係學校ga咩...做咩你會係度ga...@@?

龍:哈...事關我太聰明喇...個miss未放左我出黎lo...

我:我話你蠢材就真...

龍:呵...你唔抵得啫...咁算lo...1齊食飯la...

我:我冇話要同你1齊食飯喎...唔該你走開la...(好火..)

龍:真係唔得...唔得我會kiss你ga喎...(未講完就想kiss我..)

我:放手呀...help...

佢:放開佢呀...(一巴com左落龍到..)

龍:你係佢邊個呀...好痛丫...

佢:鬼叫你kiss丫敏咩...佢係我女朋友...咁得未呀...@@?

龍:好...今次算...我唔會俾你得到丫敏ga...睇住黎la...(講完就好激氣出左去..)

佢:你冇事丫ma...丫敏...^^?

我:係丫傑...@@?

傑:頭先你真係嚇死我喇...下次你要小心d ar...

心:e...丫傑...=w=?

傑:哈...唔好意思...阻住你地tim...^^?

我:唔緊要丫...1齊食飯la...

傑:下...咁樣唔係幾好意思既...

心:唔緊要...1齊la...我唔mind ga...^^?

傑:咁呀...好la...

我地1邊食飯1邊傾...

估唔到係度都會俾我撞到丫傑tim ga...
佢去左加拿大好幾年喇...
估唔到佢帥左...
今次好采有佢幫我咋...
如果唔係我都唔知點算好...

今日係9月1日...**中午1:15

心:e...係時候返番學校喇bor...

傑:係丫...都差唔多ga喇...

我:咁我地仲唔快d返去...XDD

我地講到e度係咁笑...

返到學校...

我:係喎...丫傑...你第1日返黎學校...你知唔知道讀咩班呀...@@

傑:我同你地1班...XDD

心:係呀...咁真好喇...唉...唔阻你地傾計...我返課室先喇...XDD(好識做..)

我:唉...e個丫心呀...^^?

傑:係呀...丫敏我有野同你講...

我:下...咩事呀...講la...^^?

傑:其實...我...(佢想講果陣時..)

miss:xx敏...放左學黎搵我...

我:下...咩事丫...我又冇犯法喎...@@?

miss:終之你放左學黎搵我la...

我:miss丫...

miss:不必再講...

我:丫傑...唔好意思丫...其實你想咩呀...^^?

傑:唉...冇野喇...(好失望既說..)

我:你真係冇野丫ma...

傑:冇野...我都係返去課室先喇...(好失望既返番課室去..)

我成堂見到佢好唔開心咁...
而龍又冇返過黎學校...
我e家個心好亂...
我成堂冇專心過...
我剩係覺我個心好痛...
點解會咁既...
miss又因咩事而搵我呀...
我e家真係好亂好煩...
唔通我鐘意左人...
但係唔可以單靠1個kiss鐘意人ga...
點解...
我差唔多堂堂都剩係問自己點解...

今日係9月1日...**中午3:30
放學喇...miss黎搵我...

miss搵丫敏究竟發生左事呢...
而丫龍冇返到學校佢又會去左邊呢...
最重要既係丫敏最終會選邊個呢...
想知就要留意下回喇...

頂部
灰;
吹水中手

會員編號 16814
精華 0
積分 13430
帖子 3625
威望 0 點
I-See幣 39034 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2005-7-7
註冊天數 6890
狀態 離線
  只顯示 灰; 的帖子
睇過LU...不過我覺得個作者D文筆唔太好-3-'''
好多句子都好唔通順-3-

頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6614
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
ok啦
加油
十卜

頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第4回...**

因你要既出現...改變左我既人生...

今日係9月1日...**中午12:30
終於到左中午時間喇...><

龍:傻豬...1陣一齊食飯la...好冇丫...XDD

我:e家同你好熟呀...仲有...我叫丫敏...唔係叫傻豬丫...

龍:都1樣啫...大家都有feel...唔怕la...就1齊食飯la...XPP

我:唔好意思...係你自己有feel啫...仲有好心你啦...如果你要同傻豬食飯...就去"豬難"到搵下...同佢地食la啦下...@@(好火..)

之後miss行左過黎...

miss:xx龍...你唔好食飯住...你今日返學遲到...我都未計你ar...唔該你去罰埋抄...只准出去食飯...=w=?

龍:下...miss丫...話晒我都係新生la...唔好咁對我la...

我:呵呵...miss...我唔阻住你地傾喇...我出去食飯先lu...嘻...(懶得逞既說...之後我就走左去丫心到..)

心:敏丫...不如1齊出去食lurch la...好冇丫^^?

我:好就好喇...但係...

心:但係咩先...@@?

我:係咪你請先...嘻...

心:哦...梗係la...唔通我會好"姑寒"咩...呵呵...

我:好野...都話心姐姐好人ga la...

心:哈哈..

.之後我同丫心去左m記食lurch...

miss:55...好la...係喇...龍...記住喇下...罰埋抄至出得去食飯...

龍...哎呀...miss丫...我都唔好熟悉學校d野...可唔可以搵個同學幫下我先得ga...唔係我點識做啫...XDD

miss:唉...真係怕左你呀...食先飯返黎...同我立即返黎...我會搵人幫你ga喇...(好無奈既說..= =?)

龍:thx you...miss...^^?(話未講完就1支箭咁出左去..)

係m記...

心:丫敏...不如你係度坐住先la...我出去幫你買埋你個份...

我:好呀...記住要快d返黎丫...我等緊你ga...

心:得喇...未咁囉唆la...XDD

我:係ga喇...事關我好冇耐性ga...XPP

丫心出左去1陣...
竟然俾我撞到佢...

龍:哈哈...見到我係咪好開心呢...XPP(奸笑..)

我:咩你唔係係學校ga咩...做咩你會係度ga...@@?

龍:哈...事關我太聰明喇...個miss未放左我出黎lo...

我:我話你蠢材就真...

龍:呵...你唔抵得啫...咁算lo...1齊食飯la...

我:我冇話要同你1齊食飯喎...唔該你走開la...(好火..)

龍:真係唔得...唔得我會kiss你ga喎...(未講完就想kiss我..)

我:放手呀...help...

佢:放開佢呀...(一巴com左落龍到..)

龍:你係佢邊個呀...好痛丫...

佢:鬼叫你kiss丫敏咩...佢係我女朋友...咁得未呀...@@?

龍:好...今次算...我唔會俾你得到丫敏ga...睇住黎la...(講完就好激氣出左去..)

佢:你冇事丫ma...丫敏...^^?

我:係丫傑...@@?

傑:頭先你真係嚇死我喇...下次你要小心d ar...

心:e...丫傑...=w=?

傑:哈...唔好意思...阻住你地tim...^^?

我:唔緊要丫...1齊食飯la...

傑:下...咁樣唔係幾好意思既...

心:唔緊要...1齊la...我唔mind ga...^^?

傑:咁呀...好la...

我地1邊食飯1邊傾...

估唔到係度都會俾我撞到丫傑tim ga...
佢去左加拿大好幾年喇...
估唔到佢帥左...
今次好采有佢幫我咋...
如果唔係我都唔知點算好...

今日係9月1日...**中午1:15

心:e...係時候返番學校喇bor...

傑:係丫...都差唔多ga喇...

我:咁我地仲唔快d返去...XDD

我地講到e度係咁笑...

返到學校...

我:係喎...丫傑...你第1日返黎學校...你知唔知道讀咩班呀...@@

傑:我同你地1班...XDD

心:係呀...咁真好喇...唉...唔阻你地傾計...我返課室先喇...XDD(好識做..)

我:唉...e個丫心呀...^^?

傑:係呀...丫敏我有野同你講...

我:下...咩事呀...講la...^^?

傑:其實...我...(佢想講果陣時..)

miss:xx敏...放左學黎搵我...

我:下...咩事丫...我又冇犯法喎...@@?

miss:終之你放左學黎搵我la...

我:miss丫...

miss:不必再講...

我:丫傑...唔好意思丫...其實你想咩呀...^^?

傑:唉...冇野喇...(好失望既說..)

我:你真係冇野丫ma...

傑:冇野...我都係返去課室先喇...(好失望既返番課室去..)

我成堂見到佢好唔開心咁...
而龍又冇返過黎學校...
我e家個心好亂...
我成堂冇專心過...
我剩係覺我個心好痛...
點解會咁既...
miss又因咩事而搵我呀...
我e家真係好亂好煩...
唔通我鐘意左人...
但係唔可以單靠1個kiss鐘意人ga...
點解...
我差唔多堂堂都剩係問自己點解...

頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第5回...**

付出左...就要不惜1切代價照顧你...

係活動室...

miss:xx敏...我有野想請你幫忙...(好有誠意咁問..)

我:下...miss...有咩事丫...照直講la...^^?

miss:你知唔知道今日新黎既學生係邊個...

我:講起佢...我都發火喇...我真係好想知道佢係邊個呀...@@(好火既說..)

miss:其實佢係我唯一既獨生子...而校長就係佢公公...

我:佢...係你既獨生子...而佢都係校長既...

miss:係...今次我想你幫我既事就係...搬...黎...我屋企...同...我...個...仔...1齊住...@@

我:下...咁點得ga...唔得ga...miss我真係幫你唔到丫...

miss:求下你呀...得你1個至可以幫到我ga咋...

我:唔得ar...sorry丫...miss...(講完就好想走..但係miss係我一面前"鬼"左係度..)

miss:我1生都未試過求人...係我唔好...當初冇好好照顧佢...而佢爸爸又因為得到絕症死左...我為左...工作冇好好咁照顧佢...我每晚都見到佢係度哭...我...我...真係唔想佢再咁落去...我好想...好想...請你...幫忙...求求你丫...(講到哭左出黎..)

我:miss...你唔好咁la...你起身先la...><?

miss:你唔幫我...我係唔會起ga...(仲哭緊...)

我:好喇...好喇...我幫你喇...miss...你起身先la...

miss:多謝你呀...xx敏...(我扶左miss起左身..)

我心想:
估唔到龍係咁慘ga...
如果唔係miss講我知...
我真係唔知丫...
不過點都好...
答應左就要幫ga喇...
我同miss傾過e件事要保密...
絕對唔可以講俾任何人聽...
由聽日開始我就要係龍屋企住...
唔知有屋企既feel係點呢...
我自細就1個人...
爸媽早已經死左...
眼見miss對龍既愛...
我真係唔想見到龍咁令佢miss咁傷心...
唔知我今次既決定有冇錯呢...
無論點都好...
我聽日都要去ga喇...

miss:xx敏...好多謝你...仲有聽日我會搵司機接你去我屋企ga喇...ma煩晒你... ^^? (眼仲係濕濕地..)

我:得ga喇...miss...唔好再哭喇...^^? 我走喇...miss...bye bye...

同miss傾完之後都成5點鐘喇...
係我回家途中...
俾我見到佢...

頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第6回...**

心跳既跳動...令我得到我同你既真愛...

同miss傾完之後都成5點鐘喇...
係我回家途中...
俾我見到佢...

今日係9月1日...**中午5:00

傑:丫敏...

我:傑...你點解會係度既...你等左我好耐喇...^^?(我未講完佢就攬住左我..)

傑:丫敏...其實我好鐘意你...(佢攪得我好實..)

我:傑...你...

傑:你可唔可以接受我丫...(望住我仲kiss左我1啖..)

我:......(我冇講到野..我同佢kiss左成5分鐘..佢仲好實咁攬住我..)

傑:敏...我真係好鐘意你...由第1眼開始見到你...我已經...已經...真既...鐘意左你...

我:我...其實我...(我個心跳得好快...就好似當初龍曾kiss我果陣時..)

傑:可能...係直接左d...但係...我唔可以俾人搶走左你...因為我鐘意你呀...你知ma...(好man...)

我:丫傑...你可唔可俾我聽下你心跳呀...

之後我攬住丫傑...
我feel到佢既心中既感覺...係好特別...好奇妙...仲跳得好快...
唔知點解...
我既心又出現左1種感覺...
我係丫傑身上發現左佢對我既真愛...
而我既心又開始對慢慢丫傑有愛既感覺...
e種感覺真係好sweet好安全...
我冇出聲...係佢既擁抱不斷聽佢既心跳聲...真係好特別...
轉眼間已經到左6點鐘喇...

我:都晚喇...我你係時候要返去ga...

傑:你仲未答我你既答案...

我扮冇聽佢講野...
佢見到我冇應佢...
佢又好失望咁走...
就係咁...
我向左走...佢就向右走左...
突然間...
我地諗起對方...
再行番岩岩我地所解散既地方...
行到e度...
我地就停低左...

我:傑...如果得既話...你會唔會照顧我ga...

傑:敏...

講完之後我地就攬住左對方...
但係我總係覺得有1件事仲係放唔低...
就係龍既事...
但係無論點都好...
我同左傑1齊...
e個係事實...
因為我得到左我地既真愛了...

雖然丫敏e家都到左愛情...
但係丫龍既事佢會點解決呢...
究竟丫敏最終係咪會同丫傑1齊呢...
下回再回la...

頂部
一杯花茶
中級會員
不起眼的小角色

會員編號 40709
精華 0
積分 231
帖子 354
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 40
註冊天數 6822
來自 亂亂一族
狀態 離線
第7回...**

對著電話再說我愛你...真的愛你...

昨日係我人生最開心既1日...
因為我已經搵到我所鐘意既人...丫傑...
就係咁我同傑就開始左我地既愛情生活...

今日係9月2日...**早上7:00
係屋企...

baby 你就是我的唯一...**我既電話響起左..咁早既...唔通係丫傑打黎^^?

To...you**

9月2日...**
早上7:00

From...傑**

我:喂...^^?

傑:老婆豬...係我丫...有冇掛住我呀你...XDD

我:老公豬...梗係有la...我好掛住你...好想見到你呀...

傑:咁好la...我就成全你...我1陣就係你屋企留下接你1齊番學ga喇...

我:下...係咪真ga...@@

傑:唉...你唔想丫...咁...咁我唔黎搵你lu...XPP

我:我想ga...唔好唔黎接我丫...

傑:咁好la...見係你咋...咁1陣見la...^^?

我:好la...咁bye bye喇...= =?

傑:我愛你丫...老婆豬1陣見...(cut左線..)

我覺得好sweet呀...
唔通初戀既生活真係咁美好既...
嘻...

baby 你就是我的唯一...**我既電話又響起左..唔通係丫傑打黎...^^?

我:喂...係咪丫傑呀...^^?

心:咩丫傑呀...我係丫...心呀...(好無奈..= =?)

我:嘻...嘻...唔...好...意...思...丫...

心:做咩呀你...今日...係喇...不如今日1齊返學lor...^^?

我:唔得丫..今日...我約左...

心:哼...

我:唔好咁la...丫心...

心:哼...約左...邊個...咁...巴閉...先...哈哈...XPP

我:係...丫...傑呀...

心:哦...你死喇...你個衰女包ar...幾時同左人1齊ga...又唔講我知喎...我嬲ga喇...

我:唉...唔好咁la...好喇...好喇...最多我講你知喇...其實我同左丫傑...1齊...都係昨日開始ga la...我地真係...真心相愛ga...丫心...你會...支持我ga呵...><?

心:哈哈...傻妹...我梗係會支持你ga la...而丫傑又係好男仔1個...

我:哈哈...多謝你丫...嘻...

心:咁又唔駛...係喎...你唔係約左丫傑ga咩...再唔去就會遲到ga喇...

我:係喎...同你傾左成25分鐘tim...我唔同你講住先喇...我連妝都未補呀...@@

心:都話左你ga la...XDD

我:哼...唔同你講住喇...化番個令妝先...bye...bye...(講先即刻cut線..)

心:e個傻妹真係丫...遲到仲要化番個令妝...真係丫...XD

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...