加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 愛上跳舞的男孩
載入中 ...
Angelniki~
嬰兒上路

會員編號 150356
精華 0
積分 563
帖子 85
威望 1 點
I-See幣 11112 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-4-9
註冊天數 6612
狀態 離線
  只顯示 Angelniki~ 的帖子
愛上跳舞的男孩

人物介紹``
呢個故事就發生係一間好好ge Band 1 中學入面,不過BAND 1 中學 就未必個個人都好乖ge……
女仔
妍(我)`11歲 幾令女 好得意  幾純 F.1  成績幾好  幾串 對friend 好好

思`12歲 好得意好純 F.1 成績幾好 唔串 妍 ge 好朋友 對個個人都好好

柔`12歲 勁令女 F.1 成績好差 壞學生 好串 不過對friend 幾好 好姣 妍ge朋友 F.1 級花

欣`14歲 勁令女 幾得意 F.3 成績好好 唔串 F.3 級花

男仔

偉  16歲 F.5 勁令仔 成績好好 幾串 好好人

楓  16 歲 F.5 幾令仔 成績好好 幾串 偉ge 好朋友

傑  15歲 F.4 普通令仔 成績幾好 唔串

信  14 歲 F.3 幾令仔 成績OK好 小小串

第一章        故事開始

星期六,藍社要練啦啦隊舞。

畢生也願記起,香港迪士尼……(我的電話鈴聲)

思:MORNING CALL  MORNING CALL喂,李大小姐,仲唔起身啊?
我:思思姐``今日星期六喔,咁早打來做咩??
思:咩你仲係咁ga``今日藍社啦啦隊練舞a!你琴晚先叫我打比你叫你醒嫁wo.
我:係BOR``思思啊`你十分鐘之後係樓下等我啦!
思:唔好話我無提你a``記得帶啦啦球a!!!
我:得啦!BB!!
之後就cut 左綫…
係樓下…..
思:咩你咁耐ga?遲到5分鐘BOR!!
我:算啦``SOR…(自己做錯仲講算啦=0=)
思:好啦,快d行啦!
我:唔得啊``我仲約左牙柔係XX公園等ga``
思:好哇``快d去搵佢啦``
公園……
我:咁耐都無人ga``
柔:我來啦!!
我:咁耐ga``
柔:咁我要化妝ga``
我:咁都要化``練舞咋喔``
柔:去溝仔呀``
思,我:得啦`快d走啦```
係學校禮堂……
柔:睇下……果邊個男仔幾型BOR`
我:係WOR``你想溝佢呀??
柔:OF COZ LA``
我,思:隨便你啦``我去跳舞``
呢個男仔就係偉啦``
柔:你叫咩名啊?
(偉心想:呢條女都幾靚BOR`不過就有d邪,唔可愛lo``不過認識下啦)
偉:我叫牙偉呀``
柔:偉偉,你有無msn嫁?
(偉聽到都想嘔,就即刻拉埋楓走左la)
係我果邊……
欣:我係要教你地跳舞ge姐姐,呢個舞係牙偉編ge``有唔明ge就問佢啦``佢日日放學都係樓下練舞`
(其實牙欣係好鍾意偉ga`所以佢現會來教我地跳舞去接近偉)
我,思:好哇=]
之後我地就係咁學跳舞啦``

妍的話``
第一章寫好啦`希望大家支持啦`其實故事果個真係我來ga`人物都係真人,不過故事就係我作`希望大家中意la!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
JustYami. (初音控♪)
吹水使者
大包整多2籠;]

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 40413
精華 0
積分 16701
帖子 15711
威望 1 點
I-See幣 16103 錢
GAME幣 209 個
MSN宣傳 123 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2005-9-12
註冊天數 6822
狀態 離線
  只顯示 JustYami. 的帖子
幾好幾好 ;]
十卜你 ;]
快D作 ;]

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Angelniki~
嬰兒上路

會員編號 150356
精華 0
積分 563
帖子 85
威望 1 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-4-9
註冊天數 6612
狀態 離線
第2章 相遇
星期一放學……
思:牙妍na`個舞好難呀,我地去樓下問下牙偉丫`
我:好哇`我都唔係好明=]
柔:我又去``
係樓下……
(偉同一班藍社ge人係度練舞,我地幾個男女角色當然都在場啦)
柔:偉偉哥呀`你究竟有無msn姐?
偉:個名好噁心啊`閃開啦`姣婆!
柔:咩你咁對人地嫁``
(偉就走左去我同思果邊啦`)
(傑覺得柔好令女,就好中意佢,但係佢唔知柔係咁ge人)
思:牙偉哥哥呀`我地唔係好識果隻舞呀`可唔可以跳多次比我地睇呀?
偉:好哇``
(偉跳舞果陣好型GA`連我都睇到失神`思就唔洗講啦`)
(跟住我地就不停咁練舞``)

第3章 好朋友?情敵?
係學校ge樓梯……
(我同思剛剛上完科學堂)
思,我:疑``係牙偉哥哥呀``
偉:HI`你地好哇`
我,思:HI~
偉:我要上堂啦`BB!!
我:BB!
(思而家已經失左神na``因為偉真係好型!`)
思:我好似中意左牙偉呀``
我:係咩``
(其實我都好中意牙偉ga)
係另一個地方……
傑:HI`呀`
柔:你係邊位呀?我要上堂ga`BB!
(因為柔覺得傑唔夠令仔`所以就唔gur傑lo_)
而其實係F.3 ge 一個課室入面,有一段被隱藏的心意……
信:牙欣na``你今日去唔去練舞呀?
欣:去呀`點?你去唔去?
信:唔啦`我有野做呀
(信其實中意左欣好耐ga啦`不過唔夠膽同欣講)
(信覺得好唔開心,因為佢知道欣係中意偉ga`所以先日日去練舞)

妍的話``
這2篇短d,所以就一齊post`大家一定要回帖呀`如果5係就唔作

頂部
ciko392
初生嬰兒

會員編號 189145
精華 0
積分 428
帖子 34
威望 0 點
I-See幣 11117 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-7-14
註冊天數 6516
狀態 離線
  只顯示 ciko392 的帖子
好正牙!!!!
我最近真的愛上左一個識跳舞的男孩> <

頂部
Angelniki~
嬰兒上路

會員編號 150356
精華 0
積分 563
帖子 85
威望 1 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-4-9
註冊天數 6612
狀態 離線
第4章 姣婆的幸福?!
呢幾日柔都好慘呀`我同思日日去搵偉`因為要陪思``而牙柔就好無聊啦`
柔:好無聊呀``無人理我ge``
(傑又咁arm經過wo)(大家記唔記得,傑係中意柔的)
傑:做咩呀`級花大小姐?
柔:喂`我有名ga`本人係牙柔呀!
傑:得啦`牙柔``你無聊我就犧牲下陪你啦`
柔:洗你呀?本人級花小姐大把人陪啦``
傑:唔知邊個話自己無人理呢??
柔:得啦`係我未改變主意之前快d陪我去吃飯啦!
(柔覺得傑雖然唔令仔`但係好好人,所以日日都同佢一起,就無再理偉啦)

妍的話`
今次淨係post 好短ge一章``得一個人repost ge`=0=``不過THX 曬repost ge 人呀``你地要repost 我先會繼續作ga``

頂部
ciko392
初生嬰兒

會員編號 189145
精華 0
積分 428
帖子 34
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6516
狀態 離線
^^加油牙,,,好好睇牙,,,十卜你^3^!!

頂部
Chibabe`
初生嬰兒

會員編號 219960
精華 0
積分 443
帖子 40
威望 0 點
I-See幣 11051 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-10-15
註冊天數 6423
來自 neverland.
狀態 離線
  只顯示 Chibabe` 的帖子
吾錯耶. 跳舞既男仔好型=P
快d p0st na.:}

頂部
Angelniki~
嬰兒上路

會員編號 150356
精華 0
積分 563
帖子 85
威望 1 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-4-9
註冊天數 6612
狀態 離線
第5章 移情別戀?!
思同我日日去搵偉`但係我地淨係跳舞``無同偉講野```而另一人……
今日又去啦``
我:你日日練舞唔煩ga??
思:算啦``鬼叫我中意牙偉咩?
我:今日牙偉無返BOR``
呢個時候,一個男仔過左來……
楓:我係牙楓丫``兩位,你地來練舞?
我,思:係呀=]
(原來呢個男仔都OK BOR`` 跳舞ge時候都OK型``我無反應,不過思就早就失神啦)
楓:你地跳得唔錯wor``你地叫咩名?
思:我係牙思``
我:我係妍=]
(其實楓覺得思好可愛,所以中意左佢)
楓:牙思``你跳得有d唔順`不如我教都你一次丫``
思:好哇`
(思剛剛覺得佢好型,而家又對佢咁好,緊係應承啦!)
練完……
思:我好似中意左牙楓a``
(我緊係好開心la``)

妍的話`
今次有2個人回post 呀``thx 你地呀``=]`仲有幾章就完ga`不過我未寫結局``大家想故事長d就要多d回帖呀`

頂部
Yee頤
初生嬰兒

會員編號 219767
精華 0
積分 396
帖子 10
威望 0 點
I-See幣 11041 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-10-15
註冊天數 6424
來自 呀媽個肚
狀態 離線
  只顯示 Yee頤 的帖子
+油!!POST 呀!!

頂部
ciko392
初生嬰兒

會員編號 189145
精華 0
積分 428
帖子 34
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6516
狀態 離線
唔好咁快完><
十卜你牙^^

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...