加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 原創(要求加精)∮____天使,精靈與惡魔____∮ *原名:天使國*
載入中 ...
nicolehayley
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
I-See幣 11129 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-5-28
註冊天數 6544
狀態 離線
  只顯示 nicolehayley 的帖子
原創(要求加精)∮____天使,精靈與惡魔____∮ *原名:天使國*

我在學校作過,人人都話好成功,比意見bor∼!!

===========================================================
              主要人物介紹:

Sara:天使國公主,Kathy的好朋友

Kathy:精靈公主,是Sara的知己

Sally:Sara的家姐,心地很壞,對Kathy如工人一樣

Rose:天使國皇后,聽說她是女巫的後人

Nick:天使國國王,Sally及Rose才是他真正的命根

Ada:Sara的宮女,恨Kathy

Anna:Ada的家姐,Rose身邊的大紅人

Snow:天使國小公主,故事的一半才出場,支持Sara

Jack:Sara男友,最後被Anna搶走

Holly:Nick的皇妃,力撐Sara及Kathy

Kenny:Kathy哥哥,喜歡Sara

Herny:Kathy細佬,Sally的男朋友

Tim:死色鬼男工人

Plilp:Kathy男友,Sara哥哥,Sally哥哥

==========================================================

第一章▁▂▃▂▁Kathy的到來

一大早,Sara的床旁邊的椅子,莫名奇妙地坐了一位雙目明亮,秀

髮長長、金金的少女......

Sara:(弄錯是Ada)Ada!別偷懶!快去打掃吧!

Kathy:天使國要貴賓打掃的?(笑)

Sara:貴賓?哦!你是....對不起...

Kathy:不要緊...

Sara:你是....Jill女伯爵!

Kathy:(雙眼反白)我係Kathy呀!

Sara:不是吧...Kathy Vincy ?

Kathy:正是。

突然Sara擁抱著Kathy。

Sara:Kathy!有你在就好了!我好辛苦哦...

Kathy:(緊張地問)什麼事?Sara,告訴我!

Sara:Sally她趁你不在,她虐打我...

Kathy:Sally姐??

有人進來......

Sally:(驚訝)Kathy?(逃走)

Kathy:仲乜咁驚我呀?驚我唔將我細佬(Herny)許配比你

呀?

Sally好驚Kathy知道自己虐打Sara之後,唔將自己的男

朋友,Herny許配比自己。

Kathy:你仲乜虐打Sara呀?

Sally:我無呀!

Kathy:唔應呀?!

Sally好嬲,因為要在憎恨的妹妹Sara面前被人地審問。

Sally:Kathy妹,你有乜證據呀?

突然!在房內傳出一陣的尖叫聲....

冇+原創..
    By [[愛.戀.gill`

本帖最近評分記錄
Athena`   2006-11-15 05:52 PM  代幣  -4   違規版規
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
無人應......好慘....作左好耐.......

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Kary`` (KY`)
認證會員
鬼-穎]]

會員編號 71126
精華 0
積分 5945
帖子 846
威望 0 點
I-See幣 22740 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 琪``
閱讀權限 90
註冊 2005-11-12
註冊天數 6741
狀態 離線
  只顯示 Kary`` 的帖子
這倒是不錯的...
讓我好好考慮加不加精吧...
==========================
Kathy又幾好人.....
我投Kathy^^

`
`

衰 女 包 7 人 組 TAKE 2``
穎  琪  凱  蝶  欣  荼  怡
頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
第二章

第二章▁▂▃▂▁Sally的反擊

為何會有尖叫聲??原來.....

Kathy:Sally姐....

Sally:只砍你一隻手指已經便宜你了!無大無細...

Sara:Sally,你太過份了...我去話比母后知!

Kathy與S氏兩姊妹一同去皇后殿.....

Rose:你們來幹嗎?

Sally:(扮哭)母后...她們冤枉我喔...嗚...

Sara:母后,Sally她...

Sally立刻說:Kathy她自己不小心砍下一隻手指,但她們冤

枉是我做的喔...嗚...

Sara:才不是耶!!我本來諗住告Sally虐...

Nick:(從遠處呼叫)Rose!!過來!!

Rose:係!!

Rose走左之後,Sally對Sara同Kathy奸笑,跟住走

左啦.....

Kathy:別理她...哎!你有無止血包?

Sara:係喎!!差D忘記同你止血先添!等等...

突然又有貴賓來......

頂部
認證會員
鬼-穎]]

會員編號 71126
精華 0
積分 5945
帖子 846
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 琪``
閱讀權限 90
註冊天數 6741
狀態 離線
那個Sally實在太過份了,,
哼...
討厭呢!!

`
`

頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
第三章

第三章▁▂▃▂▁突然的到訪

天使國城堡的大門一開,讓Sally又驚又喜。原來來訪的是.....

Sally男友Herny.....

Sally:(汗)Honey,你...又會...咁突然既?

Sally心想:不是個臭丫頭Kathy叫的吧.....

Herny:想你嘛...不行嗎?

Kathy:Herny!

Herny:Kathy姐?咦...你隻手指....

Kathy同Sara這次有救了...只要Herny一在,那個不

懷好意的Sally就不敢亂來。

Sara:Herny哥!你來得正合時,想知你家姐的手指怎樣砍去

嗎?

Herny:(擔心)想!

Sally不知怎麼辦,便說....

Sally:Honey你真八掛....來!跟我散步吧!

Herny:別吵Honey,這我倒有興趣想知...

Sally:(糟糕!)......

Sara:是Sally砍下來的!

頂部
認證會員
鬼-穎]]

會員編號 71126
精華 0
積分 5945
帖子 846
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 琪``
閱讀權限 90
註冊天數 6741
狀態 離線
之後到底如何也??
好想知道的說.....

`
`

頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
第四章

第四章▁▂▃▂Kathy掛住Plilp

Herny:(呆住)唔怪得知Honey叫我去散步啦!

Sally:(流淚)Honey你聽我解譯啦!(捉住Herny)

Herny:(鬆開Sally隻手)別說,我屋企人的敵人,就係我

的敵人!

Rose突然出現...

Rose:聽到哂啦!

Sara:母后!你要...

Kathy:(哭)唔好再講!好煩呀!(望住Sally)呢件事我

唔追究啦...

Sara:Kathy,但係...

Sally:聽到Kathy妹講咩未呀?Kathy妹話,佢唔追究

啦!Sara妹,真聽唔到,定假聽唔到呀!!

Sara:(替Kathy感到不值)知啦Sally姐.....

Sally感到自己的威嚴又回來了。

Herny:Honey,我地去散步啦。

Sally:(笑)係既Honey!

Kathy:Sara,我諗我需要冷靜一排,我而家執野番精靈國。

Sara:下...你嬲Sally姐呀...

Kathy:唔係...我想見下Plilp,我已經叫左Jack來

陪你...咁你就唔會比Sally姐虐打啦!

Sara:(哭)Kathy...你好好人呀...

Kathy:(想哭)傻豬黎既...我地係好姊妺黎加嘛!

Jack已經來到,剛想進入城堡,卻聽到Rose同守衛講...

Rose:(奸笑)唔好比佢入!!

Jack:皇后....

Rose拉埋Sally係一邊....

Rose:(奸笑)我既乖乖女,我企你果邊,現在是反擊Sara的

最佳時機...

Sally:(不明白)Jack一日係道,我怕想反擊,並不易。

Rose:(大笑)哈哈哈....傻女...就係Jack一日係

道,我地先有機會落手.....哈哈哈....

*註:一年前Plilp應Kathy要求住在精靈國。*

頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
第五章

第五章▁▂▃▂▁Sara有難

Sally仍是不明白Rose的意思....

Sally:母后...那應怎樣做...?

Rose:你同Jack講.....(在Sally耳邊說了一堆

話)

Sally:嗯...母后...我明白了....

Jack:Sally姐,午安!

Sally:(面上什麼表情也沒有)午安!

Jack:Sally姐,現在可否開大門,給我找Sara呢?

Sally:(輕聲)Jack,見是你,告訴你...Sara和另

外一個人....蜜運中....

Jack:(呆了,坐在地上)冇可能!(指住Sally)你呃我!

Sally:我又點會呃你呢?

Jack:(生氣)Sara!給我滾出來!

Sara一聽到Jack叫自己,不理後果,就出來了...

Sara:Jack...你...

就在這時候,城堡出名好色的男工人Tim來到....

Tim:(摸Sara的面豬登)Sara公主...

Sara:Tim!

Jack:(傷心)Sally姐你講得冇錯...我走啦...

Sara:(不知發生咩事)Sally姐你又同Jack講左D咩

呀?

Sally:(奸笑)我講事實姐!Sara妹,你連Tim都鐘意,

你痴左咩...

Sara:Sally姐!!你...(見到Rose)母后呀...

Rose:Sara,這次我也不幫你了...

Anna突然出現...

Anna:Rose皇后,國王搵你...

Rose:Anna,你係咪好想拍拖?

Anna:(面紅)Rose皇后!

Rose:哈哈...哈哈哈...不用怕,Sara公主已經幫你找

了一個男朋友了...

Anna:(驚訝)真既?!是誰?!

Rose:Sara公主唔要阿Jack,要阿Tim呀!Jack是

你的啦!

Anna:真既?!Sara公主,真感激你!

頂部
初生嬰兒

會員編號 169541
精華 0
積分 416
帖子 36
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6544
狀態 離線
第六章

第六章▁▂▃▂▁Sara求救

Jack:(又呆左)Anna?

Anna:太好了!Jacky哥!

Rose:Anna!是Jack,不是Jacky!

Anna:(吐舌)不好意思....

Sara的心早已在Jack內,點可以話走就走呢?

Sara:(哭)Jack...你揀佢定揀我...

Jack心想不能令Sara睇少自己....

Jack:我揀...(指住Sara)..

Sara:(哭)Jack!太好了!

Jack:(將手指移向Anna)Anna。

Rose:Jack!真明智的選擇!

Jack:Anna....我...愛...

Anna:(姣)Jack哥!

Jack:(差D想嘔)我走啦....

Sara:(大哭)Jack....

Tim:Sara公主...別哭...

Sara:Tim,我要炒你...

Sally:唔可以!

Sara:(勁憎Rose,Sally)兩個婆娘!!

Sara生氣地走了...

Sally:母后!

Rose:叻女!

Tim:我以後叫你地狠毒兩母女吧!

Sally:你....

Rose:由得佢,對我地無影響架。反正...我又有計劃....

Tim:狠毒兩母女!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...