加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉]被遺棄的公主..[完]
載入中 ...
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
I-See幣 13654 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
  只顯示 牙YiN 的帖子
第25回..*

我落左去..搵極都搵唔到牙杰佢地..
咁岩我見前面有個公園LOR..
我就行左入去..諗住坐低休息下啦..點知俾我聽到..

牙思*分手..你唔好講笑啦..
(都唔知笑好定喊好..好激動..)

牙杰*我唔係講笑GA..
(好認真..)

牙思*唔會GA..你話你只會愛我1個GA咋..
(攬住左牙杰..終於喊左出黎..)

牙杰*你唔好咁啦..你放開左我先啦..
(推極牙思都推唔開..)

牙思*我唔放AR..唔放AR..
(攬得牙杰好實..喊到牙杰件3都濕左..)

牙杰*放手AR..
(今次勁大力先推得開牙思..推左牙思跌左落地..)

牙杰*我地分手啦..
(好惡..)

見到牙思咁喊法..
都知牙思佢好愛佢..
但係如果遲D同佢講分手..牙思未仲難受..
所以佢E家狠D同佢講..好過佢第時仲HURT啦..

牙思*點解喎..
(坐左係達地度..喊..)

牙杰*我地唔岩FEEL AR..你明唔明丫..唉..
(好無奈..)

牙思*唔明丫..唔岩FEEL咪直到岩FEEL為止囉..
(起左身..好激動捉著左牙杰隻手..)

牙杰*冇用GA..我識左第2個女仔喇..
(THING開左牙思隻手..)

牙思*唔會GA..唔會GA..
(狂係度搖頭..)

牙杰*你信又好..唔信又好啦..總之我就係要同你分手..
(好絕情咁走左去..)

牙思*我知你係玩GA..
(大嗌..)

牙杰*我唔係玩GA..我已經搵到我要搵既人..
我係真正咁愛佢..
(停左係度..冇拎番轉後面..)

牙思*唔會GA..
(企左係度..成個呆左..)

牙杰*你信又好..唔信又好..
請係唔好再煩住我..我唔想再見到你..
(勁絕牙E句..想走..)

牙思*究竟係邊個..可以令到你咁愛佢..
(好唔訓氣..)

牙杰*好..既然你咁想知GA話..我就講你知..
(拎轉左後面..)

牙杰*佢就係牙喬..
(用好COOL既眼神望著牙思咁講..)

牙思冇出過聲..
只係呆晒..流左好多滴眼淚..
佢果種眼神真係好恐怖..
佢最唔訓氣既人就係牙喬..
佢憎牙喬..係因為牙喬搶走左佢既至愛..

牙杰*冇野既..我走先喇..
(見到牙思個樣咁恐怖..想走..)

當佢拎轉後面既時候..
佢見到牙喬..
牙喬知道晒成件事..都忍唔住流下眼淚..
佢知道佢將會冇左1個好朋友..
但係佢真係好愛牙杰..
但係正正係E個時候..牙思轉移左用恨既眼光望住佢..
更令到牙喬佢心痛..
愛人..同..朋友..
究竟牙喬佢會點CHOOSE呢..?

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第26回..*

我*點解你要呃我AR..
(不停咁漂眼水..咁大個人未試過喊得咁勁GA..)

牙杰*牙喬..SORRY AR..我..
(想講埋落去..但係又唔知點講埋落去..)

我*你知唔知道你係第1個呃我既人..
你仲要係我好朋友既愛人..點解你要呃我..你係咪玩我..
點解你要搞到我冇晒我最重要既朋友..
(望1望牙思..好大聲咁講..)

牙杰*牙喬AR..我真係好愛你GA..
我認定左你係我1生人最重要既人..我唔會玩你GA..
(講講下見到牙喬喊到咁..佢都好心痛..佢第1次為女仔流下了愛既眼淚..)

我*牙杰..
(好驚訝..未見過牙杰喊..第1次見AR..但係佢望著牙思好唔訓氣..)

牙思*點解你要搶左我既至愛..
(無LALA行左埋黎COM左牙喬1巴..)

牙思COM得大力1制..牙喬成個人跌左落地..

牙杰*你痴線GA..
(好惡咁推開左牙思..)

牙思*你竟然推我..
(俾人推左落地..好唔開心..喊左出黎..超激動..)

牙杰*我問番你至岩AR..
(好惡..勁兇AR..扶左牙喬起身..)

牙杰*你冇事AR MA..
(即刻變番溫柔..對住牙喬講..)

我*冇事AR..
(對左牙杰苦笑1笑..)

牙杰*我話你知AR..你唔好再煩住我同牙喬..
如果唔係我對你唔客氣..
(拖住左牙喬隻手..)

牙思*點解喎..我有咩唔好喎..
我只不過個樣差佢少少啫..
(即刻彈番起身..捉著左牙杰隻手..企都企唔隱..)

牙杰*唔關個樣事..我愛佢係一種FEELING..係1世GA..
而你..你知我明玩你GA..我對你冇果種感覺GA..你死心吧啦..
(1野THING左牙思落地..)

牙喬*牙思..
(想過去扶牙思..但係又俾牙杰阻止左..)

牙杰*牙喬..我地走啦..我唔想你俾佢打死AR..
(拖得牙喬好實..走左去..)

牙思*牙喬..你地睇住黎啦..我唔會俾你地好過GA..
(好邪惡AR..)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第27回..*

係牙喬屋企到..

我*鳴..
(哩埋係間房到喊..)

牙盼*牙喬都話唔想見到你囉..你快D走啦..
(企左係牙喬間房前面..欄住左牙杰..)

牙杰*牙喬AR..你俾我入黎啦..
我同果個牙思冇野GA..我同佢已經分左手GA喇..
(想入去..但係牙盼1次又1次既阻止..令到佢無辦入去..)

我*你走AR..我唔想見到你牙..你快D走AR..
(好大聲..喊到把聲沙晒..)

牙杰*牙喬牙..我真係好想同你講清楚..
(企左係度..好冷靜咁講..但係唔知點解眼淚忍唔住流下..)

我*我地仲有咩野好講..我唔想聽到你把聲AR..你走啦..
(冇咁激動..用被粒住自己..)

牙杰*牙喬..我..
(想講..但又俾牙盼搶左黎講..)

牙盼*人地都話唔想見到你..你就走啦..當係俾佢冷靜下啦..
(2隻手放左係牙杰搏頭上..)

牙喬*鳴..
(粒左係張被到狂喊..)

牙杰*但係..
(聽到牙喬D喊聲..)

牙杰*好啦..不過請你幫我幾件事..
(好認真..)

牙盼*幫到既我1定會幫既..
(好NICE既笑容..)

牙杰*E家天氣好凍AR..佢成個大頭蝦咁..記住幫我提佢著多幾件3..
仲有佢身體唔係幾好..唔好再俾佢飲咁多酒..好傷身GA..
最後我知佢番到學校1定會見到我..唔會去番學..所以我決定今日去退學..咁佢咪可以番學囉..
(講既時候..2隻眼都紅晒..)

牙盼*但係..
(知道牙杰對牙喬係真心GA..)

牙杰*唔好但係喇..認承我啦..好冇..
(拍拍牙盼個心口..)

牙盼*好啦..

牙杰*咁我走喇..
(走既時候..望左牙喬間房1眼..)

牙盼*消息再嗌你啦..
(開左度門..果陣時牙杰已經走左喇..)

牙盼*出黎啦..人地走左喇..
(個樣有D唔開心..)

佢地所講既野..
牙喬係聽到晒GA..
佢喊住出黎..
跟住唔知點解衝左出門口..

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第28回
跟住唔知點解衝左出門口..

牙喬*牙杰….
(好大聲咁叫住牙杰…)

牙盼*牙喬…
(好大聲咁叫住牙喬…)

牙喬*嗚…對唔往呀…我….
(好大力咁欖往牙杰…)

牙杰*嗯….我知嫁啦~我會走…
走到一個你見唔到我GA地方…
你要忘記我AR….
(好大力欖住牙喬…)

牙喬*我唔要忘記你….
你唔好走…嗚..留在我身邊…
唔好走….嗚….
(好大聲咁喊…)

牙杰*好好..我唔離開你…你唔好再喊..你再喊,
我個心就越黎越痛..
(牙杰隻眼濕哂, 就快要喊…),

牙盼見到這情景心諗*我都係放棄鐘意牙喬…

牙盼*臭小子….你要好好愛牙喬AR~
如果我再見到牙喬臉上有淚水GA話..
我就打死你..
(牙盼講完用好嬲GA眼神望住牙杰..)

牙杰*大哥…你放心,我以後都唔會再令到牙喬喊GA啦…
(牙杰好大聲咁講…)

牙盼*嗯…咁我GA牙喬,就比你啦…好啦..
夜啦….你地入返去先啦..
(牙盼一邊講,一邊把牙喬同牙杰隻手放埋1齊,然後一齊入返去)

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第29回

到左第二日….

牙喬*我返學啦…
(一邊穿鞋…一邊同牙盼講…)

牙盼*喔…你今日咁早出門GA ?
(一邊洗碟一邊同牙喬講…)

牙喬*冇呀…我約左牙杰一齊返學..
(用一個好辛褔GA笑容望住牙盼…)

牙盼*喔…難怪琴晚都講咁晚啦…
(用好奸GA眼神望住牙喬..)

牙喬*關你咩事WO…豬事丁..
(面紅地講…)

牙盼*快D走啦….
(推牙喬出門口…)

到左公園…
牙杰*牙喬….
(坐左公園長椅中….)

牙喬*對唔住AR~你係唔係等左好耐呀?
(好不好意思GA樣…)

牙杰*唔係AR~我岩岩先黎到…

牙喬*哦…咁好D…..
杰…我好驚AR……我覺得好對唔住牙思….
(心不在然地講….)

牙杰*唔怕啦…我都好討厭佢…
一開始, 我地只係嘗試下…唔問題…
(抱住牙喬…...)

牙喬*真的…..?我只得牙思GA朋友…
我唔知怎呀…冇人同我再傾計…
(好傷心地講…)

牙杰*唔怕…你就當冇事發生啦….有我在….
我唔會比人傷害你…係時候返學校啦..
(放開左牙喬…)

牙喬*嗯

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第30回

課室……

我*一陣再見…
(同牙杰講拜拜…)

牙風*咦~天”喬”個個係邊個黎嫁?
(好認真地問牙喬…)

牙喬*佢係我…男……朋….友….
(正當牙喬想講佢係佢男朋友時…
牙思正在課室門口…用好嬲GA眼神啤住牙喬…
所以最後個兩個字特別細聲…可能係心虛..)

但牙風聽到呢3個字,成個人立即DOWN哂….
因為在他讀呢間學時…見到一個西施…
個個就係牙喬….但係,因為牙喬太難對處…
所以只好每次見面都同牙喬串嘴..

牙風*哇…估唔到天”喬”都有鐘意向個到往…
(裝住冇事咁….)

牙喬*你GA意思係咩呀?.... 信唔信打你啦~
(好嬲咁扯起牙風件3….)

牙樂*喂…臭8婆…滾開啦….
做咩咁夠膽串純姐條仔..
(牙樂爪住牙風件3….以牙純向到奸笑..)

牙喬*關你差事呀?咩你純姐條仔呀?
佢有寫低你地個個純姐個名咩?
(用手爪返牙風….)

牙風*好啦….我唔係公仔呀…
唔好找我黎玩……
(好火地大聲講出呢句野….)

牙喬+牙樂*對..唔..住LOR~
(她倆地一次見到風生氣…驚左牙風….)

牙純*好好….風唔好咁嬲呀~
(跟本係去+油….)

牙喬見這樣…立即返回自己位坐…

當眼睛經過牙思背面……
牙喬隻眼睛再次紅…..

我諗*我同牙杰一齊…係唔係岩呢??

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第31回

小息時間..

因牙喬在班上太狐獨啦..
所以牙喬一個人去到牙杰間班房…
當她行到牙杰班房門口..
佢成個人都呆哂..
牙杰正在拿住本書正在打人…
原來牙杰係好有來頭GA人黎嫁~
因唔可以入去人地班房.. 所以只好在門口叫佢…
牙喬*牙杰…..
(好細聲講…)

牙杰*……..
(因為班房太嘈….所以牙杰聽唔到..)

牙喬*牙杰…..
(超大聲叫牙杰…吸引左好多男仔GA咸濕眼神…
同時也野黎好多女同學GA怒視…)

牙杰*喔…牙喬?...望咩呀?再望我條女…
我就打到佢返唔到屋企…
(用好酷GA聲音講…但所有人真係冇再望牙喬..)

牙杰*喬~不唔係在放學先見GA咩??做咩過黎呀?
(出左去門口同牙喬傾計…)

牙喬*唔搵得你GA咩?唉…算….我唔開心啊…牙思…佢唔同講野…
我諗住叫佢借筆…怎知佢同我講..” 我借比你得…不果你還返牙杰比我先…我先借…”
我同到呢句後…都冇左問佢借….不如我都係同你分手呀~我唔想要愛情….”
(好唔開心咁講….)

牙杰*你怎可以比我比人嫁?同你比左我佢…
我都唔會鐘意佢嫁啦~你係唔係鐘意我嫁?即然要朋友都唔要我?
(好火咁同牙喬講…)

牙喬*唔係呀…我好鐘意你…但…嗚..我只得牙思咁GA朋友…
(講講下喊起上黎…..)

牙杰*…好好好…唔好喊..不如我介我D FD你識呀~
佢係牙權…佢叫牙占….佢叫牙善….

大家*牙嫂你好啊…..
(好齊心咁講…)

牙喬*大家好

叮噹…叮噹…..

牙喬*係時後返課室啦…放學見….
(一邊同牙杰講一邊跑返去課室..)

牙權*你又係咁呀?
你咁次係唔係真心嫁?

牙杰*幾啦….只不過係樣好睇…先一齊…

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第32回

放學後….

牙杰*不如去唱K呀….
(好開心咁講….)

牙喬*下….我好增熱鬧嫁喎……
(個樣好討厭咁….)

牙杰*咁…我送完你自己返去,
我自己去唱啦….

牙喬*嗯…都好….
(好開心咁講…)

突然聽到一個人講野…

牙純*唉…牙思…你真係可憐啊…
比自己GA好朋友偷左條仔…
唔使怕….我好多仔介紹比你….
(好驕傲+大聲咁講….)

牙樂*係呀…牙純姐D仔仲好過你條仔….
純姐…介紹多條比我呀~~
(好姣咁講….)

牙純*好呀….

牙杰*喂…你地班白婆….發完姣未呀…
頂….你地話完我條女未呀…
關你地咩事啫?都唔關佢事..
係我唔鐘意牙思…
(好火咁講…)

牙喬*杰…算啦…唔好話佢啦..
係我唔岩先…..
(見到牙思即然同佢自己唔鐘意GA人做FD….)

牙思*你….算我地走….
我唔會放過你地嫁..
(用左一個好奸GA眼神望住佢地…)

牙杰*返去啦….
(好嚴肅咁講….)

牙喬*嗯…..
(好無柰咁答…)

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第33回

晚上…
夢*媽媽…爸爸…你地要去邊到啊?
做咩要留低我…唔好走啦….我會好嫁….
唔好走…嗚….你地做咩走呀….
(愣牙喬在夢見到爸媽離開….)

夢*牙喬……

牙喬*爸爸….媽媽….

夢*牙喬….醒啦…

牙喬*下….???

牙盼*係表哥呀…..

牙喬*表哥??啊…我又發惡夢…..
(滿頭大汗…)

牙盼*….你又想起你爸媽??
(比左張紙巾牙喬…..)

牙喬*嗯….成日都發呢個夢……
(一邊抹汗…..)

牙盼*過去GA事…就放低啦…..唔好再諗啦…..
(好擔心牙喬….)

牙喬*唉…如果唔記得就好啦…
(好細聲咁講….)

第二日….

在班房…..

牙風*早晨啊…

牙喬*啊…早晨…係呀…上次…
對唔住啊….你仲嬲唔嬲我呀??

牙風*我似咁小器GA人??
(開玩笑…正明佢唔嬲…)

牙思*牙喬…你都幾勁喎…溝完一個又一個…
(好串嘴咁講….)

牙風*你做咩咁同你個好朋友咁講嫁??
(好嬲咁同牙思講….)

牙思*我先冇呢D咁GA朋友…
(好嬲咁講….)

牙風*你怎可以咁講嫁??
(好火咁罵牙思….)

牙思*你自己問一佢囉….
(指住牙喬…..)

牙喬*風….你出一出黎呀….

跟住佢倆個去左操場….

頂部
牙YiN
初級會員

會員編號 25027
精華 0
積分 1929
帖子 249
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-4
註冊天數 6860
狀態 離線
第34回…

去到操場..

牙喬*其實係咁……
(牙喬講左個真相出黎…)

講緊中…………….

牙風*喔…原來係咁…..
你只不過係唔記得啫…佢都唔使咁呀嘛….
(其實好唔甘心…但都好支持牙喬….)

牙喬*我都想講…但佢唔想聽到我把聲…..
(好DOWN咁講…)

牙風*我幫你啦….

牙喬*嗯…唔該你啊…..
(開心左DD…)

牙風*唔使~嘻….
(在傻笑中…)

放學後….

牙杰*好對唔住啊…我陪得你放學….
(好抱歉咁講…)

牙喬*無所謂啦….我又唔係唔識得返去….
你繼續左學校做功課啦…..

當牙喬正當獨個兒返回家GA途中…
有人拍佢肩頭….

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...