I-See 論壇 » 有趣圖片分享區 » [轉]你看這女子是順時針或是逆時針轉呢?

2007-8-31 04:09 PM Moon!!
[轉]你看這女子是順時針或是逆時針轉呢?

請切換完整版來瀏覽圖片和連結

每個人看來都是不一樣的

順時針轉的話,屬於是用右腦較多的類型
逆時針轉屬於使用左腦較多的類型
(以第一眼作準)

大部分人的眼裡裡是逆時針方向轉動, 但也有人看來是順時針方向轉動的。

順時針的情況,女性比男性多~~

以下係有某人日記COPY出黎的:

其實答案很普通, 就只是大腦自己決定而已..
因為黑色缺少了光影的遠近對比, 使黑裸體女人在側面對你時, 無法確定
她那時是抬起哪一隻腳, 假如在側面時腦子裡是想 “抬起左腳“
那她下個動作就是逆時針轉, 如果那時候想的是“抬起右腳”
那麼下一個動作就是順時針臉往外轉背對你, 所以不管把左腳或右腳當成支點選轉都可以!
看習慣後, 妳要逆時針轉或順時針轉都可以.. 自由控制^^
重點是你要說服你的大腦去些接受!! 還有.. 有旋轉的速度也是可以控制的!
我也是一開始看是順轉, 但後來花了 2, 3 分鐘才能控制逆時針或順時針..
如果還沒辦法的人, 教一下小撇步..
*先看影子, 然後強迫自己想像順或逆. 等到想像成功之後再往上看身體就 ok 了!!
雖然我花了 2, 3 分鐘才能自由控制看到逆或者順, 但昨天我有朋友
只花 10 分鐘就看到左右晃而不是旋轉的圖..>”< 他的大腦想像結構比較強吧..
至於說圖片會偷換的這些都不是, 答案就是 “大腦錯覺”..
各位朋友可以試試看吧.. 請說服自己的大腦吧!

2007-8-31 04:18 PM LxiyxChan.
[color=Black]我覺得是逆時針`
但看了下篇那文我才知道原來還有順時針-,-[/color]

2007-8-31 04:18 PM  Ca`
[color=Black]玩過啦-0-
我順順下之後先逆
但未睇過下面果段野..
我唔得-/\-""[/color]

2007-8-31 04:21 PM love_yin520
我都吾知..""

2007-8-31 04:46 PM aHSky:P`
[color=Blue]2個加埋`xp
吾睇吾知-00-`
睇左先知`xp[/color]

2007-8-31 05:03 PM 紫啤梨
睇幅野一陣...
佢好似有順有逆wo
係咪總之睇一陣就會又順又逆架

2007-8-31 09:30 PM SIU‵
[color=Black][size=-2]我第一眼已經覺得系逆時針[/size][/color]

2007-8-31 09:42 PM 巴黎之冬
我睇到順時針喎-]
逆時針?!點睇都唔似喎
大家點睇嫁?!

2007-8-31 10:37 PM 艾靈亞
我睇到順時針. . .=  =
咁其實代表d咩. . . .
只係用左右腦既分別. .?!
不過十卜you.. . . .

2007-8-31 11:23 PM littlegodstar
我重新整理
幅圖係會變嫁
我指既係要另儲左幅圖先重新整理

2007-9-1 03:37 PM 月妍
點睇都係順時喎`
我睇極都睇唔到`

2007-9-1 07:04 PM neyti
逆時針轉既...
好似無可能順時針

頁: [1]